ΑρχικήinetΗΠΑ: Ανησυχία για την κυριαρχία των «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών των Google/Amazon στην...

ΗΠΑ: Ανησυχία για την κυριαρχία των «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών των Google/Amazon στην αγορά

Η Google και η Amazon υπερασπίστηκαν τους «έξυπνους» ψηφιακούς βοηθούς τους, στις 15 Ιουνίου, ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ, μετά από ανησυχίες για την κυριαρχία των δύο τεχνολογικών κολοσσών στην αναφερόμενη αγορά.

Μέλη του Κογκρέσου τόσο από το Ρεπουμπλικανικό όσο και από το Δημοκρατικό κόμμα εξέφρασαν στην εν λόγω ακρόαση ανησυχίες σχετικά με τις αποκαλούμενες αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές των δύο εταιρειών, όπως η πώληση συσκευών κάτω του κόστους και η προώθηση των δικών τους υπηρεσιών έναντι εκείνων των ανταγωνιστών στις πλατφόρμες τους.

Διαβάστε επίσης: Wikipedia: Θα χρεώνει Google, Amazon και Apple για το περιεχόμενό της;

Η γερουσιαστής Amy Klobuchar, Δημοκρατικός της Μινεσότα και πρόεδρος στην υποεπιτροπή κατά των μονοπωλίων της αγοράς της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας, εστίασε στο γεγονός ότι η Amazon έχει ποσοστό μεγαλύτερο του 50% της αγοράς «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών-ομιλητών, με την Google να έχει ποσοστό 30%, ενώ έδωσε επίσης έμφαση στη διαλειτουργικότητα των συσκευών. Η γερουσιαστής επεσήμανε ακόμη ότι η επέκταση των δύο τεχνολογικών γιγάντων σε περισσότερες οικιακές συσκευές κινδυνεύει να εδραιώσει περαιτέρω την αγορά, δίνοντας ένα πλεονέκτημα στους καθιερωμένους «παίκτες». Ενδεικτικά, ανέφερε το σενάριο μιας συσκευής της Amazon που παρέχει στους πελάτες τη δυνατότητα να αγοράζουν είδη παντοπωλείου μόνο από την Whole Foods που ανήκει στην Amazon.

ΗΠΑ - κυριαρχία των «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών - Google/Amazon
ΗΠΑ: Ανησυχία για την κυριαρχία των «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών των Google/Amazon στην αγορά

Συγκεκριμένα, η γερουσιαστής ανέφερε τα ακόλουθα: «Σε λίγα χρόνια, οι άνθρωποι ενδέχεται να έχουν 20 ή περισσότερες διασυνδεδεμένες συσκευές στα σπίτια τους – από μία ηλεκτρική σκούπα και ένα ψυγείο, μέχρι ηχεία και συσκευές φωτισμού. Θέλουμε οι συσκευές αυτές να συνεργάζονται μεταξύ τους απρόσκοπτα. Δεν θα πρέπει να χρειάζεται να επιλέξετε τις κατάλληλες συσκευές για το σπίτι σας επί τη βάσει του αν είναι τέλεια συμβατές με τους ψηφιακούς βοηθούς της Google ή της Amazon.»

Αυτή η ακρόαση αποτελεί μία ακόμα κίνηση από τους νομοθέτες στο Capitol Hill για τον έλεγχο των πρακτικών που ακολουθούν οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο μεταρρυθμίσεων στους νόμους περί αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών στις εταιρείες. Η Klobuchar και ο γερουσιαστής Mike Lee της Γιούτα, ανώτερος Ρεπουμπλικανός στην αντιμονοπωλιακή επιτροπή, έχουν εισάγει τη δική τους νομοθεσία για την αναθεώρηση και την ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής επιβολής. Οι βουλευτές του κοινοβουλίου την προηγούμενη εβδομάδα παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις.

Δείτε ακόμη: Κλάπηκαν 26 εκατομμύρια logins από Amazon, Facebook, Apple κι άλλους tech giants

ΗΠΑ - κυριαρχία των «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών - Google/Amazon
ΗΠΑ: Ανησυχία για την κυριαρχία των «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών των Google/Amazon στην αγορά

Ο Eddie Lazarus, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Sonos, δήλωσε ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές της Google και της Amazon δυσκολεύουν τον ανταγωνισμό της εταιρείας ηχείων. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι εταιρείες παραβιάζουν 150 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η Sonos, μεταξύ άλλων καταγγελιών.

Ο Ryan McCrate, στέλεχος της Amazon, κατέθεσε ότι ο γίγαντας του e-commerce καθιστά την τεχνολογία του διαθέσιμη σε άλλους προγραμματιστές, ώστε οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες μουσικής, για παράδειγμα, να είναι διαθέσιμες μέσω της υπηρεσίας της voice assistant “Alexa”. Σημείωσε επίσης ότι η Amazon ίδρυσε έναν συνασπισμό εταιρειών που δεσμεύονται να διασφαλίσουν ότι οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές, ταυτόχρονα, φωνητικές υπηρεσίες, σε μία μόνο συσκευή.

Πρόταση: Χρήστες του Android Auto κάνουν παράπονα για το Google Maps

ΗΠΑ κυριαρχία των «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών - Google/Amazon
ΗΠΑ: Ανησυχία για την κυριαρχία των «έξυπνων» ψηφιακών βοηθών των Google/Amazon στην αγορά

Επιπλέον, ο Wilson White, ανώτερος διευθυντής κυβερνητικών υποθέσεων της Google, δήλωσε ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στο δικαίωμα της επιλογής και της ιδιωτικότητας των καταναλωτών. Σε πολλές συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν να κάνουν set up voice assistants αναταγωνιστών, όπως η Alexa.

Ο Lee τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί στις τεχνολογικές εταιρείες ακόμη περισσότερη δύναμη να κατευθύνουν τις επιλογές των καταναλωτών, καθώς εισέρχονται όλο και περισσότερα νέα προϊόντα στο σπίτι. «Γιατί να δώσουμε στις τεχνολογικές εταιρείες τη δυνατότητα να ελέγχουν και να επηρεάζουν περισσότερο την καθημερινή μας ζωή; Γνωρίζουμε ότι δεν αξιοποιούν αυτή τη δύναμη πάντα προς το συμφέρον της κοινωνίας. Σίγουρα γνωρίζουμε αρκετά για να εκτιμούμε ότι αυτό δεν θα έχει αίσιο τέλος.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS