ΑρχικήUpdatesΗ Ford προσθέτει την «hands-free» Alexa στα νέα αυτοκίνητα

Η Ford προσθέτει την «hands-free» Alexa στα νέα αυτοκίνητα

Από το 2017, τα οχήματα της Ford έχουν πρόσβαση στην Alexa, αλλά στην πραγματικότητα η χρήση φωνητικού βοηθού της Amazon στο αυτοκίνητό σας συνεπάγεται την ικανοποίηση ορισμένων συγκεκριμένων απαιτήσεων. Για αρχή, χρειάζοσασταν ένα όχημα που ήταν συμβατό με το σύστημα ψυχαγωγίας Sync 3 της εταιρείας. Επιπλέον, έπρεπε να εγκαταστήσετε το λογισμικό AppLink της Ford στο τηλέφωνό σας. Αλλά φαίνεται πως όλα αυτά θα αλλάξουν!

Ford Alexa

Δείτε επίσης: BMW, Ford και Honda μειώνουν την παραγωγή λόγω έλλειψης chips

Ξεκινώντας αυτό το φθινόπωρο, η Ford θα ξεκινήσει να προσφέρει μια βελτιωμένη εφαρμογή της Alexa στα Sync 4-equipped αυτοκίνητα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Μόλις η Ford κυκλοφορήσει την ενημέρωση μέσω του προγράμματος Power-Up, δεν θα χρειάζεται πλέον το λογισμικό AppLink της εταιρείας για πρόσβαση στην Alexa στο αυτοκίνητό σας. Χωρίς να πατήσετε κανένα κουμπί, μπορείτε να ζητήσετε από την Alexa να σας οδηγήσει στο πλησιέστερο βενζινάδικο, να παίξει μουσική ή να σας ενημερώσει για την κίνηση στην κυκλοφορία. Όπως και πριν, με την ικανότητα FordPass, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον φωνητική βοηθό να κάνει πράγματα όπως να ξεκινήσετε και να σταματήσετε το αυτοκίνητό σας, καθώς και να κλειδώσετε και να ξεκλειδώσετε τις πόρτες.

Δείτε επίσης: Διέρρευσαν data από τα Πανεπιστήμια Stanford, Maryland και UC Berkeley!

Η αρχική διάθεση της εταιρείας θα περιλαμβάνει περίπου 700.000 οχήματα στη Βόρεια Αμερική, με περισσότερα αυτοκίνητα στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου να ακολουθήσουν αργότερα. Τα μοντέλα Bronco, Edge, F-150, Mustang Mach-E και Super Duty θα έχουν την πρώτη πρόσβαση στη νέα εμπειρία της Alexa. Λοιπόν, ποια είναι η παγίδα, ρωτάτε. Λοιπόν, αποκτάτε πρόσβαση σε αυτήν την καλύτερη εμπειρία ως μέρος μιας τριετούς δοκιμής που ξεκινά μετά την εγκατάσταση της σχετικής ενημέρωσης Power-Up OTA ή την έναρξη της εγγύησης στο νέο σας μοντέλο 2022. Μετά από αυτά τα τρία χρόνια, “ενδέχεται να ισχύουν χρεώσεις.” Θα χρειαστείτε επίσης το FordPass Connect, το οποίο είναι ένα προαιρετικό πρόσθετο που ενδέχεται να μην έχετε αγοράσει με το αυτοκίνητό σας.

Δείτε επίσης: Εκπρόσωπος της Ford: Το Full Self-Driving της Tesla είναι «vaporware»

Η σημερινή ανακοίνωση είναι το ξεκίνημα μιας νέας εξαετούς συνεργασίας μεταξύ της Amazon και της Ford που θα δει τις δύο εταιρείες να αναπτύσσουν νέα χαρακτηριστικά και Alexa skills. Τα επόμενα χρόνια, η Ford σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αυτή τη νέα ενσωματωμένη έκδοση της Alexa σε εκατομμύρια αυτοκίνητα της.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS