ΑρχικήinetBMW, Ford και Honda μειώνουν την παραγωγή λόγω έλλειψης chips

BMW, Ford και Honda μειώνουν την παραγωγή λόγω έλλειψης chips

BMW Ford Honda
BMW, Ford και Honda μειώνουν την παραγωγή λόγω έλλειψης chips

Παρά τις προσπάθειες των κατασκευαστών chip, πολλοί κλάδοι αντιμετωπίζουν προβλήματα και καθυστερήσεις στην παραγωγή των προϊόντων τους λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών. Μάλιστα, η κατάσταση φαίνεται να επιδεινώνεται. Η ζήτηση ξεπέρασε κατά πολύ την προσφορά την περίοδο της πανδημίας, όπου αυξήθηκαν σημαντικά οι αγορές διάφορων προϊόντων, από κονσόλες παιχνιδιών έως τηλεοράσεις. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βρουν ευχάριστους τρόπους να περάσουν την ώρα τους μέσα στο σπίτι. Ως αποτέλεσμα, πολλά από τα τεχνολογικά προϊόντα που βασίζονται σε αυτά τα chip, όπως τα PS5, Xbox Series X / S και iPhone 12, εξαντλήθηκαν γρήγορα, ενώ συχνά υπήρχαν καθυστερήσεις στις αποστολές. Δυστυχώς, η κατάσταση μάλλον επιδεινώνεται για έναν από τους πιο πληττόμενους τομείς: την αυτοκινητοβιομηχανία. Το Bloomberg αναφέρει ότι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η Ford, η BMW και η Honda προειδοποιούν με μείωση της παραγωγής λόγω της έλλειψης chips.

Δείτε επίσης: Η Honda μας προσφέρει μια πρώτη εικόνα του 2022 Civic sedan

Η Ford στις ΗΠΑ δήλωσε ότι η έλλειψη chip θα μπορούσε να μειώσει κατά το ήμισυ την παραγωγή το τρέχον οικονομικό τρίμηνο.

Δείτε επίσης: Εκπρόσωπος της Ford: Το Full Self-Driving της Tesla είναι «vaporware»

Η Honda στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή σε τρία εργοστάσια για πέντε έως έξι ημέρες τον επόμενο μήνα. Τέλος, η BMW προειδοποίησε για καθυστερήσεις στις εγκαταστάσεις της στη Γερμανία και την Αγγλία.

έλλειψης chips
BMW, Ford και Honda μειώνουν την παραγωγή λόγω έλλειψης chips

Αυτό που ξεκίνησε ως ένα μειονέκτημα που προκλήθηκε από το κλείσιμο των εργοστασίων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει μετατραπεί σε εκτεταμένο πρόβλημα, λόγω της υψηλής ζήτησης των chips σε άλλες βιομηχανίες. Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ημιαγωγούς για την τροφοδοσία των προηγμένων driver assistance συστημάτων τους. Όσο περισσότερη τεχνολογία χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητα, τόσο περισσότερα chips χρειάζονται. Είναι αναπόφευκτο.

Δείτε επίσης: Η Mitsubishi θα μειώσει την παραγωγή της λόγω της έλλειψης τσιπ

Η παγκόσμια έλλειψη chips έχει επίσης οδηγήσει και σε μεγαλύτερους χρόνους αναμονής για τους αγοραστές αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τους The New York Times, η Porsche έχει προειδοποιήσει τους εμπόρους στις ΗΠΑ ότι οι πελάτες ίσως χρειαστεί να περιμένουν επιπλέον 12 εβδομάδες για να πάρουν τα αυτοκίνητά τους.

Τα προβλήματα, δυστυχώς, δεν εντοπίζονται μόνο στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τα νέα δεν φαίνεται να είναι καλύτερα στον κλάδο της τεχνολογίας. Τόσο η Apple όσο και η Samsung έχουν πει ότι η έλλειψη chip θα έχει σημαντική επίδραση στα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS