ΑρχικήUpdatesΤο Windows 10 Notepad θα σας ειδοποιεί όταν τρέχετε μια παλιά έκδοση

Το Windows 10 Notepad θα σας ειδοποιεί όταν τρέχετε μια παλιά έκδοση

Το Windows 10 Notepad σύντομα θα περιλαμβάνει μια ενσωματωμένη ειδοποίηση που θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση.

Windows 10 Notepad

Δείτε επίσης: Mother’s Day: Windows 10 Pro με 7.35€ για την Ημέρα της Μητέρας

Από το 2018, η Microsoft άρχισε να εκσυγχρονίζει το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου του Windows 10 Notepad με νέες δυνατότητες, όπως εύρεση και αντικατάσταση και υποστήριξη UTF-8.

Στη συνέχεια, το 2019, η Microsoft προβληματίστηκε αν θα διανέμει ή όχι το Notepad μέσω του Microsoft Store.

Τέλος, τον Μάρτιο του 2021, η Microsoft ανακοίνωσε με την κυκλοφορία του Windows Insider build 21337 ότι το Notepad γίνεται ένα inbox app, το οποίο θα ενημερώνεται μέσω του Microsoft Store εκτός των τακτικών ενημερώσεων των Windows 10.

Δείτε επίσης: Τα Windows 10 είναι εγκατεστημένα σε 1,3 δις μηνιαίες ενεργές συσκευές

Το Notepad σας ειδοποιεί για νέες εκδόσεις

Πρόσφατα, ο εσωτερικός ερευνητής των Windows Alex Ionescu δημοσίευσε ένα tweet σχετικά με μια νέα δυνατότητα Notepad που ειδοποιεί τους χρήστες όταν είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση.

Αυτή η ειδοποίηση την οποία βλέπετε παρακάτω, εμφανίζεται όταν το Windows 10 Notepad είναι ήδη ανοιχτό και μια νέα έκδοση εγκαθίσταται μέσω του Microsoft Store.

Προς το παρόν, το Notepad διανέμεται μέσω του Microsoft Store για χρήστες που εκτελούν εκδόσεις προεπισκόπησης Windows 10 Insider στο κανάλι «Dev».

Η εμπειρία μας ήταν λίγο διαφορετική από του Ionescu κατά την εγκατάσταση μιας νέας έκδοσης του Notepad στα Windows 10 Insider build 21376 από το κανάλι «Dev».

Όταν είχαμε ανοίξει τα παράθυρα του Notepad και το Microsoft Store εγκατέστησε μια νέα έκδοση, το Notepad μετά από λίγο θα έκανε αυτόματη επανεκκίνηση για να χρησιμοποιήσει την τελευταία έκδοση. Μετά την επανεκκίνηση, το Notepad θα επανέφερε το περιεχόμενο από τα προηγούμενα παράθυρά μας.

Δείτε επίσης: Microsoft: Η ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2021 είναι σχεδόν έτοιμη

Δεν είναι σαφές γιατί το παράθυρο Notepad window του Ionescu εμφάνισε μια ειδοποίηση αντί για το restart. Ωστόσο, θα μπορούσε να προκληθεί από την αδυναμία των Windows να επανεκκινήσουν αυτόματα το πρόγραμμα για κάποιο λόγο.

Με το Notepad να αναπτύσσεται πλέον εκτός της τυπικής βάσης κώδικα των Windows 10, η παράδοση μέσω του Microsoft Store θα παρέχει στους χρήστες νέες και ενημερωμένες δυνατότητες με πιο γρήγορο ρυθμό.

Καθώς είναι συνηθισμένο να ανοίγουμε πολλά παράθυρα του Notepad και να τα αφήνουμε ανοιχτά για πολλές ημέρες, ένα σύστημα που θα ειδοποιεί τους χρήστες για νέες εκδόσεις είναι ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS