ΑρχικήHow ToΠώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των dark και light θεμάτων στο Photoshop

Πώς να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των dark και light θεμάτων στο Photoshop

Το Adobe Photoshop κυκλοφορεί με προεπιλεγμένο το dark θέμα κατά την πρώτη εγκατάστασή του, αλλά είναι εύκολο να μεταβείτε γρήγορα σε ένα light θέμα (ή κάπου στο μεταξύ) σε Windows και Mac. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

Δείτε επίσης: Η Adobe διορθώνει κρίσιμες ευπάθειες στα Photoshop και Digital Editions

Πώς να ορίσετε ένα light ή dark θέμα χρησιμοποιώντας με την χρήση του μενού Preferences

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αλλάξετε το Interface theme από dark mode σε light mode στο Photoshop. Η πρώτη μέθοδος είναι χρησιμοποιώντας το μενού Preferences. Για να το κάνετε αυτό, πρώτα, ανοίξτε το Photoshop στον υπολογιστή σας.

Δείτε επίσης: Πώς να απενεργοποιήσετε τα Smart Objects στο Photoshop

Εάν χρησιμοποιείτε Windows, κάντε κλικ στο μενού “Edit” και, στη συνέχεια, επιλέξτε Preferences > Interface. Εάν είστε χρήστης Mac, κάντε κλικ στο “Photoshop” στη γραμμή του μενού και, στη συνέχεια, επιλέξτε Preferences > Interface.

Photoshop

Στο παράθυρο “Preferences”, εντοπίστε την επιλογή “Color Theme” στην ενότητα “Appearance”. Κάντε κλικ στο χρωματιστό τετράγωνο που αντιστοιχεί στο χρώμα θέματος που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο Photoshop.

Αφού κάνετε κλικ σε ένα τετράγωνο, το Photoshop θα εφαρμόσει αμέσως το επιλεγμένο θέμα.

Photoshop

Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα που χρησιμοποιεί το Photoshop για να επισημάνει επιλεγμένα στοιχεία (όπως layers στον πίνακα “Layers”). Ίσως θέλετε να το κάνετε αυτό εάν χρησιμοποιείτε ένα σκούρο ή γκρι θέμα, επειδή το προεπιλεγμένο χρώμα επισήμανσης δεν είναι ορατό καθαρά σε αυτά τα θέματα.

Για να αλλάξετε το χρώμα επισήμανσης, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού “Highlight Color” στο παράθυρο Preferences > Interface και επιλέξτε ένα χρώμα.

Ενώ βρίσκεστε σε αυτό το μενού, ίσως θελήσετε να πειραματιστείτε και με άλλες επιλογές. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο “OK” για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και να κλείσετε το παράθυρο “Preferences”.

Δείτε επίσης: Adobe Photoshop 22.3 update: Φέρνει την υποστήριξη για Apple Silicon

Πώς να ορίσετε ένα light ή dark θέμα χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου

Ο δεύτερος τρόπος για να ορίσετε το χρώμα του θέματος στο Photoshop είναι χρησιμοποιώντας δύο παρόμοιες συντομεύσεις πληκτρολογίου. Αυτές οι συντομεύσεις (που λειτουργούν τόσο σε Mac όσο και σε Windows) σάς επιτρέπουν να αλλάξετε γρήγορα μεταξύ των τεσσάρων light και dark interface modes. Δείτε πώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε:

  • Shift + F1: Το θέμα του interface του Photoshop γίνεται πιο σκούρο.
  • Shift + F2: Το θέμα του interface του Photoshop γίνεται πιο light.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν μόνο τέσσερα επίπεδα φωτεινότητας, οπότε μόλις φτάσετε στο πιο dark θέμα, δεν μπορείτε να αποκτήσετε πιο σκοτεινό και αντίστροφα με την πιο light ρύθμιση. Πειραματιστείτε με τα χρώματα των θεμάτων μέχρι να βρείτε ό, τι είναι καλύτερο για εσάς.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS