ΑρχικήinetΤα Windows 10 είναι εγκατεστημένα σε 1,3 δις μηνιαίες ενεργές συσκευές

Τα Windows 10 είναι εγκατεστημένα σε 1,3 δις μηνιαίες ενεργές συσκευές

Το ταξίδι των Windows 10 φαίνεται πως είναι τρικυμιώδες. Ξεκίνησε με μια δύσκολη αρχή (αν και αναμφισβήτητα δεν είναι τόσο δύσκολη όσο των Windows 8), και παρόλο που το λειτουργικό σύστημα βελτιώθηκε δραματικά με την πάροδο του χρόνου χάρη στις τακτικές ενημερώσεις λογισμικού, διέθετε αρκετά χαρακτηριστικά τα οποία προκάλεσαν δυσανασχέτηση στους χρήστες – το περίφημο σφάλμα που διέγραψε τα αρχεία χρηστών είναι ένα καλό παράδειγμα.

Windows

Δείτε επίσης: Microsoft: Η ενημέρωση των Windows 10 Μαΐου 2021 είναι σχεδόν έτοιμη

Ωστόσο, τώρα που οι προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος έχουν καταργηθεί, είναι η μόνη πραγματική επιλογή για τους καταναλωτές και τις εταιρείες που θέλουν να διατηρήσουν την εξοικείωση των Windows. Έχοντας αυτό κατά νου, η ανάπτυξη των Windows 10 τα τελευταία χρόνια ήταν ίσως αναπόφευκτη – η πανδημία του Covid-19 πιθανότατα βοήθησε στην αύξηση των χρηστών του λειτουργικού.

Πράγματι, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella το επιβεβαίωσε σε μια δήλωση. “Ενώ βρισκόμαστε για πάνω από ένα χρόνο στην κατάσταση της πανδημίας, οι καμπύλες της ψηφιακής υιοθέτησης δεν επιβραδύνονται”, δήλωσε ο Nadella. “Επιταχύνονται και αυτή είναι μόνο η αρχή. Χτίζουμε το cloud για την επόμενη δεκαετία, επεκτείνοντας την αγορά μας και καινοτομώντας σε κάθε επίπεδο τεχνολογικής στοίβας για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να είναι ανθεκτικοί και να μεταμορφωθούν.”

Δείτε επίσης: Τα Windows 10 θα σταματήσουν να αναδιατάσσουν τα apps σε ρυθμίσεις πολλαπλών οθονών

Η Microsoft είχε προηγουμένως θέσει έναν στόχο για τις μηνιαίες ενεργές συσκευές ο οποίος ήταν το ένα δισεκατομμύριο, αλλά ξεπέρασε αυτό τον αριθμό τον Μάρτιο του 2021. Αυτό σημαίνει ότι το λειτουργικό σύστημα έχει συγκεντρώσει επιπλέον 300 εκατομμύρια installations συσκευών σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

Αυτές οι ειδήσεις προέρχονται από την τελευταία έκθεση κερδών της Microsoft, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε για το Q3 2021 (οικονομικό έτος) έσοδα ύψους 41,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων – αύξηση 19% από έτος σε έτος. Η Microsoft το αποδίδει σε αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα διάφορα προϊόντα cloud computing.

Δείτε επίσης: Η Microsoft μόλις διόρθωσε το bug των Windows 10 που δημιουργεί θέμα στα παιχνίδια

Απομένει να δούμε αν η Microsoft θα είναι σε θέση να διατηρήσει αυτήν την ανάπτυξη. Εάν μπορέσει, ίσως τα Windows 10 να φτάσουν σύντομα τις δύο δισεκατομμύρια μηνιαίες ενεργές συσκευές.

Πηγή πληροφοριών: techspot.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS