ΑρχικήinetWikipedia: Θα χρεώνει Google, Amazon και Apple για το περιεχόμενό της;

Wikipedia: Θα χρεώνει Google, Amazon και Apple για το περιεχόμενό της;

Το Wikipedia, αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους ιστότοπους, που καταλαμβάνει την 8η θέση στις ΗΠΑ και την 13η στον κόσμο. Ο ιστότοπος, που αυτοπροσδιορίζεται ως «δωρεάν εγκυκλοπαίδεια», παρέχει δωρεάν πληροφορίες σε μια παγκόσμια βάση χρηστών.

Wikipedia

Ωστόσο, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διαχειρίζεται τη Wikipedia, το Wikimedia fountation, ελπίζει ότι ορισμένες εταιρείες θα πληρώνουν γι’ αυτό το περιεχόμενο.

Εταιρείες όπως οι Google, Facebook, Apple και Amazon, ίσως χρεώνονται από την Wikipedia όταν δημοσιεύουν περιεχόμενό της.

Δείτε επίσης: Πώς να σταματήσετε την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας από το Facebook;

Το Wikimedia fountation, ετοιμάζει τη Wikimedia Enterprise που θα προσφέρει μια υπηρεσία επί πληρωμή, που στοχεύει τους μεγαλύτερους χρήστες της Wikipedia: τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Η Wikimedia Enterprise, σύμφωνα με τον οργανισμό, θα παρέχει ένα εμπορικό προϊόν που προσαρμόζει το περιεχόμενο της Wikipedia για δημοσίευση σε υπηρεσίες που παρέχονται από την Google, το Facebook, την Apple και την Amazon.

Δείτε ακόμα: Η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση Black Unity του Apple Watch Series 6

Google

Το τρέχον κόστος της Wikipedia για τους ομίλους τεχνολογίας είναι μηδενικό. Είναι εντελώς δωρεάν.

Προς το παρόν, ο προϋπολογισμός των 100 εκατομμυρίων δολαρίων του Ιδρύματος Wikimedia χρηματοδοτείται από δωρεές χρηστών. Ορισμένες από τις εταιρείες που θέλει να χρεώσει, όπως η Google, έχουν δωρίσει εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό. Η Amazon ωστόσο δεν είχε δωρίσει τίποτα.

Δείτε επίσης: Ο Ron DeSantis κηρύσσει πόλεμο εναντίον των Big Tech

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Wikimedia, αυτές οι εταιρείες έχουν επί του παρόντος υπαλλήλους και σε ορισμένες περιπτώσεις, ολόκληρες ομάδες, που εργάζονται για την παράδοση του περιεχομένου της Wikipedia μέσω των δικών της συστημάτων. Η πληρωμένη υπηρεσία που παρέχεται από την Wikimedia Enterprise θα βοηθήσει να γίνεται αυτό πιο εύκολα, ενώ θα φέρει και έσοδα για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Προφανώς, η Wikipedia θα συνεχίσει να είναι δωρεάν για την παγκόσμια βάση χρηστών της. Στην πραγματικότητα, η Seitz-Gruwell της Wikimedia δήλωσε ότι η δωρεάν υπηρεσία που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή από την Google και τις άλλες εταιρείες τεχνολογίας θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμη ακόμη και σε αυτές τις κερδοσκοπικές εταιρείες. Ο οργανισμός βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με αυτές τις εταιρείες και οι συμφωνίες μπορεί να επιτευχθούν ήδη από τον Ιούνιο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS