ΑρχικήsecurityInstagram: Η πιο «παρεμβατική» εφαρμογή, σύμφωνα με έρευνα!

Instagram: Η πιο «παρεμβατική» εφαρμογή, σύμφωνα με έρευνα!

Το Instagram βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο «παρεμβατικών» εφαρμογών, που συλλέγουν και μοιράζονται τα δεδομένα των χρηστών. Η εταιρεία αποθήκευσης cloud “pCloud” κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα, αφότου ανέλυσε τις πρόσφατα εισαγόμενες ετικέτες απορρήτου εφαρμογών που οι εταιρείες πρέπει τώρα να συμπεριλάβουν στο App Store της Apple. Σύμφωνα με την έρευνα, το Instagram είναι η πιο «παρεμβατική» εφαρμογή, καθώς συλλέγει το 79% των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του και τα κοινοποιεί σε τρίτα μέρη – συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού αναζήτησης, της τοποθεσίας, των επαφών και των οικονομικών πληροφοριών.

Διαβάστε επίσης: Wikipedia: Θα χρεώνει Google, Amazon και Apple για το περιεχόμενό της;

Ο Ivan Dimitrov, digital manager στην pCloud, ανέφερε τα ακόλουθα: «Οποιεσδήποτε πληροφορίες συμφωνείτε να συλλέξει για εσάς μια εφαρμογή κατά την εγγραφή σας, μπορούν να αναλυθούν προς όφελός τους, ακόμη και να κοινοποιηθούν σε τρίτους. Τα πάντα – από το ιστορικό περιήγησής σας, την τοποθεσία σας, τα τραπεζικά σας στοιχεία, τα στοιχεία επικοινωνίας σας, μέχρι και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης – μπορεί οι εφαρμογές να τα θεωρήσουν πολύτιμα και να θέλουν να τα αποθηκεύσουν, να τα χρησιμοποιήσουν ή και να τα πουλήσουν. Με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι το Instagram είναι ένα hub για την κοινή χρήση τόσο μεγάλου όγκου των δεδομένων των χρηστών».

Instagram: Η πιο «παρεμβατική» εφαρμογή, σύμφωνα με έρευνα!
Instagram: Η πιο «παρεμβατική» εφαρμογή, σύμφωνα με έρευνα!

Στην δεύτερη θέση της λίστας με τις πιο «παρεμβατικές» εφαρμογές, βρίσκεται η μητρική εταιρεία του Instagram, το Facebook. Ο γίγαντας των social media δίνει το 57% των δεδομένων των χρηστών του σε τρίτα μέρη, ανάμεσα στα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνονται εταιρείες που συνδέονται με το Facebook.

Δείτε ακόμη: Πώς να σταματήσετε την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας από το Facebook;

Οι food delivery εφαρμογές “Uber Eats” και “Deliveroo” σημείωσαν επίσης άσχημη βαθμολογία – και οι δύο εμφανίζονται μεταξύ των top 10 πιο «παρεμβατικών» εφαρμογών, μαζί με το LinkedIn, το Trainline, το YouTube, το Duolingo και το eBay. Άλλες food delivery εφαρμογές – όπως το Just Eat, το Grubhub και το My McDonald’s – είναι από τις ελάχιστες που δεν δίνουν καθόλου δεδομένα χρηστών σε τρίτους. Ανάμεσα στις εφαρμογές που προστατεύουν τα δεδομένα των χρηστών τους, περιλαμβάνονται το Signal και το Telegram, καθώς και οι streaming υπηρεσίες BBC iPlayer και Netflix.

Πρόταση: Top encrypted apps ανταλλαγής μηνυμάτων: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Instagram: Η πιο «παρεμβατική» εφαρμογή, σύμφωνα με έρευνα!
Instagram: Η πιο «παρεμβατική» εφαρμογή, σύμφωνα με έρευνα!

Οι νέες ετικέτες απορρήτου της Apple υποχρέωσαν τις τεχνολογικές εταιρείες να δημοσιοποιήσουν ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούν άτομα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μηχανή αναζήτησης “DuckDuckGo”, που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικότητας, να κατηγορήσει πρόσφατα την Google για «κατασκοπεία των χρηστών της». Αφού καθυστέρησε την κυκλοφορία των ετικετών απορρήτου της, η Google αποκάλυψε αυτήν την εβδομάδα ότι συλλέγει την τοποθεσία των χρηστών, τις οικονομικές πληροφορίες, το ιστορικό περιήγησης και τα δεδομένα ήχου. Συγκεκριμένα, το DuckDuckGo ανέφερε σε μία ανάρτηση στο Twitter τα ακόλουθα: «Μετά από μήνες καθυστέρησης, η Google αποκάλυψε τελικά πόσα προσωπικά δεδομένα συλλέγει στον Chrome και το Google app. Δεν είναι περίεργο που ήθελε να το κρύψει».

Όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι η ενημέρωση του App Store, οι υπερασπιστές του απορρήτου δήλωσαν ότι το νέο πρότυπο διαφάνειας ήταν κρίσιμο για το μέλλον του διαδικτυακού απορρήτου. Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA), η οποία βοήθησε στην προώθηση των νέων ετικετών, επεσήμανε τα εξής: «Οι αλλαγές σημαίνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να εξετάσουν ευκολότερα ζητήματα απορρήτου όταν επιλέγουν αν θα αγοράσουν ή θα κατεβάσουν μια εφαρμογή. Η διασφάλιση του ελέγχου των ανθρώπων στα δεδομένα τους είναι σημαντική για την προστασία της ιδιωτικότητας καθώς και για την υγιή λειτουργία της αγοράς».

Πηγή: independent.co.uk

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS