ΑρχικήinetNetflix: Δοκιμάζει νέα λειτουργία για να αποτρέψει κοινή χρήση passwords

Netflix: Δοκιμάζει νέα λειτουργία για να αποτρέψει κοινή χρήση passwords

Το Netflix είναι μια από τις πιο δημοφιλείς streaming υπηρεσίες. Ένα από τα θετικά του στοιχεία, τουλάχιστον για τους θεατές, είναι ότι η πλατφόρμα επιτρέπει την κοινή χρήση passwords. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος συνδρομητής μπορεί να δώσει τον κωδικό του σε έναν συγγενή ή φίλο ώστε να έχει και εκείνος πρόσβαση στην υπηρεσία. Θα συνεχίσει όμως να ισχύει αυτό;

Δείτε επίσης: Βαρέθηκες το Νetflix; 8 καλύτερα streaming services από το Netflix

Netflix

Στην πραγματικότητα, το Netflix δεν έχει ασχοληθεί πολύ με αυτό το θέμα, παρόλο που ξέρει ότι γίνεται κοινή χρήση των passwords. Αλλά μια νέα δοκιμαστική λειτουργία, δείχνει ότι μάλλον η εταιρεία επανεξετάζει το ζήτημα.

Το Netflix δοκιμάζει μια νέα πολιτική σε κάποιους πελάτες. Όταν οι χρήστες προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία, βλέπουν ένα μήνυμα, που τους ζητά να εγγραφούν σε ξεχωριστό λογαριασμό αν δεν είναι μαζί με τον πραγματικό συνδρομητή.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα λέει: “Εάν δεν ζείτε με τον κάτοχο αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε τον δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε“. Στη συνέχεια, ζητά από τους χρήστες είτε να εγγραφούν με ένα δοκιμαστικό λογαριασμό είτε να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους με έναν κωδικό που θα τους σταλεί από την υπηρεσία μέσω email ή SMS.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο, το Netflix κάνει εκατοντάδες δοκιμές ετησίως με επιλεγμένους πελάτες.

Η συγκεκριμένη δοκιμή έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν λογαριασμούς Netflix έχουν εξουσιοδότηση να το κάνουν“, δήλωσε το Netflix.

Φυσικά, αυτή η δοκιμαστική λειτουργία θα μπορούσε να εφαρμοστεί και για την ασφάλεια των λογαριασμών (καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι κωδικοί πρόσβασης μπορεί να κλαπούν). Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται το μήνυμα, δείχνει μάλλον ότι βασικός στόχος είναι ο περιορισμός της κοινής χρήσης passwords.

Σύμφωνα με έρευνα, περίπου το 33% των συνδρομητών του Netflix μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους με τουλάχιστον ένα άτομο. Το basic plan του Netflix κοστίζει 8,99 $ ανά μήνα. Το standard plan κοστίζει 13,99 $ ανά μήνα και επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν Netflix σε δύο οθόνες ταυτόχρονα.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, το Netflix μέχρι τώρα δεν είχε κάνει πολλά για να αποτρέψει την κοινή χρήση passwords με χρήστες που δεν είναι συνδρομητές. Αυτό οφειλόταν πιθανότατα στη συνεχή αύξηση των συνδρομητών του και στην τιμή της μετοχής, που αντιστάθμιζαν τις ανησυχίες για απώλεια εσόδων.

Δείτε επίσης: Νetflix: Η λειτουργία “Fast Laughs” παρέχει feed με βίντεο τύπου TikTok!

κοινή χρήση passwords

Πριν λίγο καιρό, το Netflix ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε τους 200 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, αλλά οι μετοχές έχουν τώρα χαμηλότερη απόδοση.

Δείτε περισσότερα: Το Netflix ξεπέρασε τους 200 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως

Επίσης, έρχεται αντιμέτωπο με νέους streamers, όπως τους Disney +, AT & T’s HBO Max, NBCUniversal’s Peacock και ViacomCBS’s Paramount +, και πρέπει να φροντίσει ώστε οι χρήστες του να μείνουν πιστοί σε αυτό και να μην μεταβούν στους ανταγωνιστές.

Πηγή: CNBC

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS