ΑρχικήinetNetflix: Η λειτουργία "Fast Laughs" παρέχει feed με βίντεο τύπου TikTok!

Netflix: Η λειτουργία “Fast Laughs” παρέχει feed με βίντεο τύπου TikTok!

Στα τέλη του 2020, το Netflix άρχισε να πειραματίζεται με ένα νέο feed αστείων βίντεο, παρόμοιο με το TikTok (ή το Instagram Reels), στην εφαρμογή για κινητά, το οποίο ονόμασε “Fast Laughs”. Στις 3 Μαρτίου, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη σε συσκευές iOS, σε συγκεκριμένες χώρες, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν, να αντιδρούν ή να μοιράζονται σύντομα βίντεο, καθώς και να προσθέτουν ένα show ή μία ταινία στη λίστα παρακολούθησης του Netflix. Μπορούν επίσης να πατήσουν το κουμπί “Αναπαραγωγή” για να ξεκινήσουν να παρακολουθούν απευθείας ένα πρόγραμμα.

Netflix: Η λειτουργία "Fast Laughs" παρέχει feed με βίντεο τύπου TikTok!
Netflix: Η λειτουργία “Fast Laughs” παρέχει feed με βίντεο τύπου TikTok!

Η νέα αυτή λειτουργία θα περιλαμβάνει σύντομα βίντεο από την λίστα των κωμωδιών του Netflix, συμπεριλαμβανομένων ταινιών όπως το “Murder Mystery”, σειρών, όπως το “Big Mouth”, κωμικών σειρών όπως το “The Crew”, καθώς και snippets με κωμικούς όπως ο Kevin Hart και η Ali Wong.

Οι χρήστες του Netflix θα μπορούν να βρουν αυτή τη λειτουργία πηγαίνοντας στο κάτω μενού πλοήγησης, δίπλα στο “Coming Soon”.

Netflix: Η λειτουργία "Fast Laughs" παρέχει feed με βίντεο τύπου TikTok!
Netflix: Η λειτουργία “Fast Laughs” παρέχει feed με βίντεο τύπου TikTok!

Το “Fast Laughs” δεν είναι η μόνη λειτουργία που δανείζεται το Netflix από social media, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύψουν νέα shows ή ταινίες για να παρακολουθήσουν στην πλατφόρμα του. Για παράδειγμα, πριν από λίγα χρόνια, το Netflix παρουσίασε τη δική του δυνατότητα σύντομης μορφής βίντεο “Stories”, με την ονομασία “Previews”. Ωστόσο, τώρα αποφάσισε να προσθέσει το “Fast Laughs”, δεδομένου ότι οι χρήστες προσελκύονται από feeds με βίντεο, όπως αυτά που προσφέρει το TikTok.

Επιπλέον, στη δεξιά πλευρά της οθόνης υπάρχουν κάποια κουμπιά που σας δίνουν τη δυνατότητα να αντιδράσετε σε ένα βίντεο με emoji “LOL” (κλάμα / γέλιο) ή να το μοιραστείτε μέσω iMessage ή άλλων social media εφαρμογών, όπως το WhatsApp, το Instagram, το Snapchat ή το Twitter. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε να παρακολουθείτε ένα show αμέσως ή να το αποθηκεύσετε για να το δείτε άλλη στιγμή, προσθέτοντάς το στο “Η λίστα μου”.

Netflix: Η λειτουργία "Fast Laughs"
Netflix: Η λειτουργία “Fast Laughs” παρέχει feed με βίντεο τύπου TikTok!

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, τα βίντεο του “Fast Laughs” είχαν διάρκεια από 15 έως 45 δευτερόλεπτα. Ωστόσο τώρα το Netflix ανέφερε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη διάρκεια για αυτά τα βίντεο.

Επειδή το περιεχόμενο των βίντεο ενδέχεται να μην είναι κατάλληλο για παιδιά, η καρτέλα “Fast Laughs” δεν θα εμφανίζεται στα παιδικά προφίλ του Netflix. Επιπλέον, τα μέλη θα μπορούν να φιλτράρουν το περιεχόμενο με βάση τις δικές τους ρυθμίσεις για τα επίπεδα αξιολόγησης ωριμότητας.

feed με βίντεο τύπου TikTok!
Netflix: Η λειτουργία “Fast Laughs” παρέχει feed με βίντεο τύπου TikTok!

Η σχεδιάστρια προϊόντων του Netflix, Kim Ho (που στο παρελθόν εργάστηκε ως σχεδιάστρια προϊόντων στο Facebook, την Instacart και την Coin) δήλωσε τα ακόλουθα: «Θέλαμε να δώσουμε στα μέλη της πλατφόρμας μας έναν διασκεδαστικό, γρήγορο και διαισθητικό τρόπο να ανακαλύψουν τη λίστα μας, αφήνοντας κωμικές στιγμές να μιλούν από μόνες τους σε μια εμπειρία πλήρους οθόνης για κινητές συσκευές. Εργαστήκαμε σκληρά για να κρατήσουμε μόνο ό,τι ήταν απαραίτητο σε έναν επιτηδευμένο και μινιμαλιστικό σχεδιασμό διεπαφής χρήστη (UI), από το transparent tab bar μέχρι τρόπους αντίδρασης στη στιγμή (‘LOL’), και σχεδιάσαμε το επόμενο γέλιο των χρηστών προσθέτοντάς το στη λίστα τους.»

Ωστόσο, παρόλο που το “Fast Laughs” επικεντρώνεται στην εύρεση νέων πραγμάτων για παρακολούθηση, η λειτουργία θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει το Netflix να ανταγωνιστεί το TikTok όσον αφορά το χρόνο που αφιερώνεται σε κινητές συσκευές, καθώς ικανοποιεί την αυξανόμενη ζήτηση για πιο σύντομο “snackable” υλικό βίντεο.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, το Netflix δήλωσε ότι η λειτουργία είναι τώρα διαθέσιμη σε συσκευές iOS, ενώ θα ξεκινήσει να τη δοκιμάζει και σε Android συσκευές τους επόμενους μήνες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS