ΑρχικήinetΟι χρήστες των social media είναι πιο επιρρεπείς στην παραπληροφόρηση

Οι χρήστες των social media είναι πιο επιρρεπείς στην παραπληροφόρηση

Σύμφωνα με μία έρευνα, οι χρήστες που επιλέγουν τα social media ως βασική πηγή πληροφόρησης για σημαντικά ζητήματα, όπως ο Covid-19 ή τα πολιτικά, είναι πιο πιθανό να πιστέψουν ψευδείς ειδήσεις ή παραπληροφόρηση.

Social Media

Η έρευνα, που κυκλοφόρησε από το Pew Research Center, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις κοινωνικές πλατφόρμες για να ενημερωθούν, ήταν λιγότερο ενήμεροι για σημαντικά θέματα δημοσίων υποθέσεων και ήταν πιο επιρρεπείς σε fake news.

Τα social media έχουν γίνει βασικό μέσο πληροφόρησης στην εποχή μας. Η έκθεση του Pew διαπίστωσε ότι περίπου το 18% των ερωτηθέντων στην έρευνα, έλαβε το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών και εκλογικών ειδήσεών του, μέσω των κοινωνικών μέσων.

Όμως αυτά τα άτομα είχαν λιγότερες πιθανότητες να απαντήσουν σωστά σε τεκμηριωμένες ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική και τα τρέχοντα γεγονότα.

Οι χρήστες που επιλέγουν τα social media, γνώριζαν περισσότερα για συγκεκριμένες ψευδείς ή μη αποδεδειγμένες ειδήσεις για τον Covid-19 και δήλωσαν ότι συνάντησαν παραπληροφόρηση σχετικά με την πανδημία, όπως ισχυρισμούς ότι η βιταμίνη C θα μπορούσε να αποτρέψει τη μόλυνση, σύμφωνα με την έρευνα.

παραπληροφόρηση

Στις πολιτικές ειδήσεις, οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ήταν λιγότερο ενημερωμένοι για γεγονότα όπως η λειτουργία των ψηφοφοριών από το εκλογικό κολέγιο, που τελικά αποφασίζουν ποιος θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο ή το ποσοστό ανεργίας.

Η έκθεση προέρχεται από μια σειρά συνεντεύξεων, από περίπου 9.000 ενήλικες των ΗΠΑ, από το Νοέμβριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2020.

Η πλειοψηφία της έρευνας δήλωσε ότι δεν εμπιστευόταν τα κοινωνικά μέσα, με το Facebook να είναι το λιγότερο αξιόπιστο μεταξύ των πλατφορμών.

Μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών στην πολιτική αριστερά και δεξιά στράφηκαν σταθερά σε «κομματικούς» ειδησεογραφικούς ιστότοπους, ενισχύοντας τις απόψεις τους.

Το Pew διαπίστωσε ότι περίπου 3 στους 10 Ρεπουμπλικάνους, βασίστηκαν στον πρώην πρόεδρο Donald Trump ως σημαντική πηγή ειδήσεων για τις εκλογές και τον κορωνοϊό. Αυτοί οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν πιο πιθανό να πιστεύουν ότι η πανδημία του Covid-19 έχει υπερεκταθεί και πιθανότερο να θεωρήσουν την απάτη των ψηφοφόρων ως σημαντική απειλή για την ακεραιότητα των εκλογών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS