ΑρχικήsecurityAustin Energy - Τέξας: Scammers απειλούν πελάτες με διακοπή ρεύματος!

Austin Energy – Τέξας: Scammers απειλούν πελάτες με διακοπή ρεύματος!

Η Austin Energy, μια δημόσια επιχείρηση που παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στην πόλη του Ώστιν, του Τέξας και των γύρω περιοχών, εξέδωσε στις 22 Φεβρουαρίου προειδοποίηση στην οποία αποκάλυψε ότι άγνωστοι την έχουν πλαστογραφήσει και απειλούν τους πελάτες της μέσω τηλεφώνου ότι θα τους κόψουν το ρεύμα, εάν δεν πληρώσουν υποτιθέμενους καθυστερημένους λογαριασμούς. Στα πλαίσια αυτή της απάτης, οι scammers προειδοποιούν τους πελάτες ότι τα βοηθητικά προγράμματά τους θα αποσυνδεθούν εάν δεν πραγματοποιήσουν άμεσες πληρωμές, συνήθως χρησιμοποιώντας επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη χρεωστική κάρτα ή άλλη μη ανιχνεύσιμη μέθοδο πληρωμής.

Η Austin Energy ανέφερε στη σχετική της προειδοποίηση τα ακόλουθα: «Οι scammers προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους πελάτες μας μετά την χειμερινή καταιγίδα, λέγοντάς τους ότι θα τους κοπεί το ρεύμα εντός 30-60 λεπτών εάν δεν πραγματοποιηθεί άμεση πληρωμή. Δεν κόβουμε το ρεύμα και δεν το έχουμε κάνει από τον Μάρτιο του 2020.»

Austin Energy - Τέξας: Scammers απειλούν πελάτες με διακοπή ρεύματος!

Επιπλέον, η Austin Energy τόνισε ότι δεν θα καλέσει ποτέ τους οικιακούς πελάτες της για να τους ενημερώσει για επείγουσες προθεσμίες, να τους ζητήσει πληροφορίες σχετικά με πιστωτικές κάρτες ή τραπεζικά εμβάσματα ή να τους ζητήσει να πληρώσουν καθυστερημένους λογαριασμούς χρησιμοποιώντας μη ανιχνεύσιμους τρόπους πληρωμής, όπως είναι τα κρυπτονομίσματα ή οι δωροκάρτες.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) προειδοποίησε επίσης στις 22 Φεβρουαρίου για scammers που εκμεταλλεύονται τα τρέχοντα ακραία καιρικά φαινόμενα, για να κλέψουν τα χρήματα και τα προσωπικά στοιχεία των πελατών της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, για να αναγνωριστούν και να προστατευθούν από τέτοιες απόπειρες απάτης, συνιστάται στους πελάτες της Austin Energy να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα:

  • Εάν λάβετε μια κλήση, ευχαριστήστε τον καλούντα και κλείστε το τηλέφωνο. Ποτέ μην καλείτε έναν αριθμό που παραπέμπει σε αυτόματο τηλεφωνητή, κείμενο ή email. Αντ’αυτού, επικοινωνήστε απευθείας με την εταιρεία κοινής ωφέλειας χρησιμοποιώντας τον αριθμό που βρίσκεται στον λογαριασμό σας ή στο site της εταιρείας. Επαληθεύστε εάν το μήνυμα προήλθε από αυτούς.
  • Εάν λάβετε μια κλήση ξαφνικά και ο καλών ισχυρίζεται ότι πρέπει να πληρώσετε έναν οφειλόμενο λογαριασμό για να μην τερματιστούν οι υπηρεσίες σας, μην δίνετε ποτέ τραπεζικές πληροφορίες μέσω τηλεφώνου. Για να πληρώσετε τον λογαριασμό σας μέσω τηλεφώνου, να καλείτε πάντα σε έναν αριθμό που γνωρίζετε ότι είναι νόμιμος.
  • Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας δεν ζητούν πληροφορίες πληρωμής μέσω email, μηνύματος ή τηλεφώνου. Επίσης δεν θα σας αναγκάσουν να πληρώσετε μέσω τηλεφώνου λέγοντάς σας ότι είναι η μοναδική επιλογή που έχετε.
  • Εάν ο καλών σάς λέει να πληρώσετε με δωροκάρτα, κάρτα επαναφόρτωσης μετρητών, μεταφορά χρημάτων ή κρυπτονομισμάτων, είναι απάτη. Κάθε φορά. Ό,τι και να λέει.
Austin Energy - Τέξας: Scammers απειλούν πελάτες με διακοπή ρεύματος!

Αυτή η προειδοποίηση έρχεται ύστερα από πολλαπλές διακοπές ρεύματος σε όλο το Τέξας, μετά από μια χειμερινή καταιγίδα που οδήγησε στην κατάρρευση του ηλεκτρικού δικτύου του κράτους και των συστημάτων νερού.

Ωστόσο, ενώ οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής του Τέξας είναι πλέον συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, πάνω από 300.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να μένουν στο σκοτάδι και το κρύο, όπως ανέφερε στις 21 Φεβρουαρίου ο κυβερνήτης του Τέξας, Greg Abbott.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS