ΑρχικήinetApple: Εκτοπίζει τη Samsung και γίνεται ο νούμερο 1 πωλητής smartphone

Apple: Εκτοπίζει τη Samsung και γίνεται ο νούμερο 1 πωλητής smartphone

Σύμφωνα με την εταιρεία Gartner, η Apple έρχεται ξανά στην κορυφή και γίνεται ο νούμερο 1 πωλητής smartphone (παίρνοντας τη θέση από τη Samsung), χάρη στην επιτυχία του iPhone 12.

νούμερο 1 πωλητής smartphone

Αν τα στοιχεία της εταιρείας είναι ακριβή, τότε αυτή είναι η πρώτη φορά μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, που η Apple γίνεται η νούμερο 1 εταιρεία κατασκευής smartphone σε πωλήσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα 5G iPhone της κατάφεραν να κερδίσουν τον σκληρό ανταγωνισμό.

Η Samsung είχε ξεπεράσει την Apple κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2020, με συνολικά 253 εκατομμύρια πωλήσεις φορητών συσκευών. Το ίδιο διάστημα, η Αpple είχε πουλήσει περίπου 199,8 εκατομμύρια συσκευές. Με βάση αυτά τα στοιχεία, όσον αφορά στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς, η Samsung κατείχε το 18,8% και η Apple το 14,8%.

Όμως, φαίνεται ότι τα πράγματα άλλαξαν το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με την Gartner, η Apple πούλησε 79,9 εκατομμύρια iPhone, ενώ η Samsung 62,1 εκατομμύρια συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι η Αpple απέκτησε το 20,8% της αγοράς, ενώ η Samsung το 16,2%.

Δεν ήταν, όμως, μόνο η επιτυχία της Apple κατά το τελευταίο αυτό τρίμηνο. Η Samsung φάνηκε να “πιέζεται” και από άλλους κατασκευαστές φορητών συσκευών με χαμηλότερο κόστος. Η Xiaomi, για παράδειγμα ανέβηκε στην τρίτη θέση κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2020.

Samsung

Από την άλλη, η Huawei συνέχισε την καθοδική της πορεία, με την Gartner να γράφει:

Η Huawei κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των πέντε κορυφαίων πωλητών smartphone που την έκαναν να χάσει τη δεύτερη θέση από την Apple. Ο αντίκτυπος της απαγόρευσης χρήσης Google εφαρμογών στα smartphone της Huawei ήταν σοβαρός για την απόδοση της Huawei και επηρέασε αρνητικά τις πωλήσεις“.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι οι συσκευές που κυκλοφόρησε η Samsung το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ήταν συσκευές χαμηλότερου κόστους, όπως το Galaxy A42 5G. Η επόμενη κορυφαία σειρά, η σειρά Samsung Galaxy S21, δεν έκανε το ντεμπούτο της μέχρι τον Ιανουάριο του 2021. Από την άλλη πλευρά, η Apple κυκλοφόρησε τη σειρά iPhone 12 το τελευταίο τρίμηνο του 2020, κάτι που της έδωσε πολλή ώθηση.

Apple

Ήταν αναμενόμενο ότι η κυκλοφορία του iPhone 12 θα βοηθούσε σημαντικά την Apple. Καθώς φαίνεται, όμως, όχι μόνο τη βοήθησε, αλλά της επέτρεψε να ξεπεράσει τη Samsung και να κατακτήσει την πρώτη θέση μετά από χρόνια. Την τελευταία φορά που η Αpple κατατάχθηκε ως ο κορυφαίος πωλητής smartphone ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Το iPhone 12 είναι, σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, το iPhone με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Apple εδώ και χρόνια.

Πηγή: Cult of Mac

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS