ΑρχικήsecurityΗ Ρωσία πίσω από μαζικές κυβερνοεπιθέσεις σε ουκρανικά sites!

Η Ρωσία πίσω από μαζικές κυβερνοεπιθέσεις σε ουκρανικά sites!

Η Ουκρανία κατηγόρησε στις 22 Φεβρουαρίου ανώνυμα δίκτυα διαδικτύου που συνδέονται με τη Ρωσία, για μαζικές κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες έχουν ως στόχο ουκρανικά sites που σχετίζονται με την άμυνα και την ασφάλεια. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν κοινοποιήσει μέχρι στιγμής καμία πληροφορία σχετικά με τις εν λόγω κυβερνοεπιθέσεις, αλλά ούτε και για τη ζημία και τον αντίκτυπο που επέφεραν αυτές.

Το Συμβούλιο της Ουκρανίας ανέφερε σε σχετική του δήλωση τα ακόλουθα: «Αποκαλύφθηκε ότι οι διευθύνσεις που ανήκουν σε ορισμένα ρωσικά δίκτυα κυκλοφορίας ήταν η πηγή αυτών των συντονισμένων επιθέσεων». Παρόλα αυτά, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν αποδώσει προς το παρόν τις μαζικές κυβερνοεπιθέσεις σε συγκεκριμένο παράγοντα απειλής.

Η Ρωσία πίσω από μαζικές κυβερνοεπιθέσεις σε ουκρανικά sites!

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το Κίεβο έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τη Μόσχα για ενορχήστρωση μεγάλων κυβερνοεπιθέσεων, οι οποίες φέρονται να ήταν μέρος ενός «υβριδικού πολέμου» ενάντια στην Ουκρανία. Φυσικά πρόκειται για έναν ισχυρισμό που η ίδια η Ρωσία αρνείται. Ωστόσο, σε μια δήλωση του, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας δεν αποκάλυψε ποιος πίστευε ότι οργάνωσε τις κυβερνοεπιθέσεις αλλά ούτε έδωσε πληροφορίες σχετικά με την επίδραση που μπορεί να είχαν αυτές οι εισβολές στην ουκρανική κυβερνοασφάλεια.

Όπως αναφέρει το Security Affairs, οι μαζικές κυβερνοεπιθέσεις ξεκίνησαν στις 18 Φεβρουαρίου. Στα πλαίσια αυτής της κακόβουλης δραστηριότητας, οι χάκερς στοχεύουν ουκρανικά sites τοπικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας και του Συμβουλίου.

Η Ρωσία πίσω από μαζικές κυβερνοεπιθέσεις σε ουκρανικά sites!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι κακόβουλοι παράγοντες επιχείρησαν να παραβιάσουν τα ουκρανικά sites, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη ενός DDoS bot. Επίσης, το Reuters ανέφερε τα ακόλουθα: «Το Συμβούλιο πρόσθεσε ότι κατά τις κυβερνοεπιθέσεις, οι χάκερς προσπάθησαν να μολύνουν ευάλωτους κυβερνητικούς web servers με έναν ιό, με στόχο να τους καταστήσει κρυφά μέρος ενός botnet που χρησιμοποιείται για τις λεγόμενες DDoS επιθέσεις σε άλλους πόρους.»

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για πολλές κυβερνοεπιθέσεις κατά καιρούς. Ένα από τα πιο πρόσφατα τρανταχτά παραδείγματα αποτελεί το καταστροφικό hack που σημειώθηκε στη SolarWinds, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί μεγάλο αριθμός οργανισμών και υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS