ΑρχικήsecurityNurseryCam: Webcam σύστημα παρακολούθησης παιδιών νηπιαγωγείου εκτέθηκε σε χάκερς

NurseryCam: Webcam σύστημα παρακολούθησης παιδιών νηπιαγωγείου εκτέθηκε σε χάκερς

Η NurseryCam, μία εταιρεία παροχής webcam συστημάτων, τα οποία επιτρέπουν σε γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους ενώ βρίσκονται στο νηπιαγωγείο, ενημέρωσε τις οικογένειες για παραβίαση δεδομένων. Η εταιρεία ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι κατά το περιστατικό παρακολουθήθηκαν παιδιά ή υπάλληλοι. Παρόλα αυτά, έχει κλείσει τον server της για παν ενδεχόμενο.

Η NurseryCam που εδρεύει στο Guildford δήλωσε στο BBC ότι η υπηρεσία της χρησιμοποιούταν από περίπου 40 βρεφονηπιακούς σταθμούς σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Τόνισε ακόμη πως ενημέρωσε σχετικά το ICO. Σύμφωνα με τους κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου, το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) πρέπει να ενημερώνεται για τυχόν παραβίαση, εάν αυτή έχει «σημαντικό αντίκτυπο», εντός 24 ωρών.

NurseryCam: Webcam σύστημα παρακολούθησης παιδιών νηπιαγωγείου εκτέθηκε σε χάκερς

Η NurseryCam ανακάλυψε το περιστατικό ασφαλείας στο webcam σύστημα στις 18 Φεβρουαρίου. Πρόσθεσε ακόμη ότι η υπηρεσία της θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως ότου εφαρμοστεί επιδιόρθωση ασφαλείας.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία είπε ότι ένα «παραθυράκι» στα συστήματά της χρησιμοποιήθηκε για την κλοπή δεδομένων από viewing accounts γονέων. Μεταξύ των δεδομένων που διακυβεύτηκαν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

Η NurseryCam έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε δημόσια διαμάχη με έναν σύμβουλο κυβερνοασφάλειας που ισχυρίστηκε ότι εντόπισε προβλήματα στα συστήματά της, τα οποία η εταιρεία είχε υποβαθμίσει. Ο σύμβουλος, Andrew Tierney, είπε στο BBC ότι είχε επίσης επικοινωνήσει με τον χάκερ, ο οποίος είχε διαβιβάσει ένα αναδιατυπωμένο αντίγραφο των κλεμμένων δεδομένων.

Ο Tierney ανέφερε ότι είχε πραγματοποιήσει ελέγχους παρακολούθησης με μερικούς από τους εμπλεκόμενους γονείς, για να ελέγξει ότι οι πληροφορίες ήταν πραγματικές και είχε επικοινωνήσει με τη NurseryCam για να προσφέρει τη βοήθειά του.

Επιπλέον, ο Tierney πρόσθεσε τα εξής: «Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο τύπος. Αλλά αυτό που έχω κάνει είναι να στείλω στη NurseryCam τα αδύνατα σημεία του συστήματός μου που εντόπισα τις τελευταίες δύο εβδομάδες.» Σημείωσε ακόμη ότι οι πρώην χρήστες του συστήματος δεν είχαν συμπεριληφθεί στη λίστα που είχε δει.

Ωστόσο, η διευθύντρια της NurseryCam, Δρ. Melissa Kao, δήλωσε στο BBC ότι πως δεν πιστεύει ότι η παραβίαση συνδέεται με τις προηγούμενες εικαζόμενες ατέλειες που ο Tierney είχε επιδιώξει να της επισημάνει. Η Kao είπε επίσης τα ακόλουθα: «Η NurseryCam ζητά συγνώμη από όλους τους γονείς και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς για το συμβάν. Λυπούμαστε πολύ.»

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS