ΑρχικήinetWhatsApp: Τι θα γίνει με τους χρήστες που δεν συμφωνούν με τις...

WhatsApp: Τι θα γίνει με τους χρήστες που δεν συμφωνούν με τις αλλαγές

Οι αλλαγές που έχει ανακοινώσει το WhatsApp σχετικά με την πολιτική απορρήτου του, θα ξεκινήσουν στις 15 Μαΐου. Όπως δήλωσε η εταιρεία, θα ζητήσει σταδιακά από τους χρήστες να αποδεχτούν τις νέες αλλαγές. Κι όσοι δεν συμμορφώνονται με αυτές, θα χάσουν την πλήρη λειτουργικότητα του WhatsΑpp λογαριασμού τους μετά τις 15 Μαΐου.

WhatsApp

Στη σελίδα FAQ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, το WhatsApp δηλώνει: “Για να σας δώσουμε αρκετό χρόνο για να ελέγξετε τις αλλαγές με τον δικό σας ρυθμό και ευκολία, έχουμε παρατείνει την ημερομηνία ισχύος έως τις 15 Μαΐου. Εάν δεν έχετε αποδεχτεί έως τότε, το WhatsApp δεν θα διαγράψει ο λογαριασμό σας. Ωστόσο, δεν θα έχετε πλήρη λειτουργικότητα του WhatsApp έως ότου αποδεχτείτε. Για μικρό χρονικό διάστημα, θα μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις και ειδοποιήσεις, αλλά δεν θα μπορείτε να διαβάζετε ή να στέλνετε μηνύματα από την εφαρμογή.

Οι καινούριοι όροι, προβλέπουν ότι μετά από 120 ημέρες αδράνειας, οι λογαριασμοί συνήθως διαγράφονται. Για τους χρήστες που θα αποφασίσουν να διαγράψουν τον λογαριασμό WhatsApp τους, υπάρχει χρηματική επιβάρυνση. Το Κέντρο βοήθειας του WhatsApp λέει: “Εάν θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας σε Android, iPhone ή KaiOS, ελπίζουμε να το ξανασκεφτείτε. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε καθώς αν διαγράφει το ιστορικό μηνυμάτων σας, σας απομακρύνει από όλες τις ομάδες WhatsΑpp και διαγράφει τα αντίγραφα ασφαλείας WhatsApp.

αλλαγές

Το WhatsApp αναγκάστηκε να ενημερώσει την πολιτική απορρήτου του, μετά την απόφασή του να επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα απευθείας στις επιχειρήσεις στην πλατφόρμα του. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει σοβαρή παρανόηση με ορισμένους συνδρομητές που πιστεύουν ότι συμφωνώντας με τη νέα ενημέρωση της Πολιτικής Απορρήτου, τα προσωπικά τους δεδομένα θα μοιράζονται με το Facebook. Αλλά αυτό δεν ισχύει και τα ιδιωτικά μηνύματα θα παραμείνουν κρυπτογραφημένα. Αυτό δεν ισχύει για τα μηνύματα που αποστέλλονται σε επιχειρήσεις μέσω WhatsΑpp. Τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται σε επιχειρηματικά μηνύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στόχευση διαφημίσεων, με ορισμένα δεδομένα που διατηρούνται στους διακομιστές του Facebook.

Η λανθασμένη πεποίθηση ότι το Facebook θα έχει πρόσβαση σε κρυπτογραφημένα μηνύματα μεταξύ χρηστών του WhatsApp, οδήγησε ορισμένους συνδρομητές να αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το WhatsApp για αντίπαλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Signal και το Telegram.

Η νέα πολιτική απορρήτου θα επιτρέπει στο WhatsApp και στο Facebook, να μοιράζονται δεδομένα πληρωμών και συναλλαγών για καλύτερη στόχευση διαφημίσεων. Αυτή τη στιγμή, το WhatsΑpp μετράει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες, σε περισσότερες από 180 χώρες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS