ΑρχικήinetΤο Facebook θα διαλευκάνει τους μύθους που αφορούν την κλιματική αλλαγή

Το Facebook θα διαλευκάνει τους μύθους που αφορούν την κλιματική αλλαγή

Το Facebook ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα διαλευκάνει όλους τους μύθους που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Η γιγαντιαία εταιρεία είπε ότι προσθέτει ένα τμήμα στον κόμβο πληροφοριών για την κλιματική αλλαγή που θα περιλαμβάνει γεγονότα και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με διάφορες παρανοήσεις και ψέματα. Αυτό θα περιλαμβάνει και το γεγονός ότι οι πληθυσμοί των πολικών αρκούδων μειώνονται λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς και το γεγονός ότι η υπερβολική ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα βλάπτει τη ζωή των φυτών.

Facebook κλιματική αλλαγή

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να βασιστεί σε εμπειρογνώμονες από το πανεπιστήμιο George Mason, το πρόγραμμα του Yale για την κλιματική αλλαγή και το πανεπιστήμιο του Cambridge για τον εντοπισμό και την διαλεύκανση των μύθων για την κλιματική αλλαγή.

Το Facebook έχει εισαγάγει αυτούς τους κόμβους πληροφοριών και βασίστηκε σε αυτούς ως βασικό μέρος της τακτικής του για την καταπολέμηση του διαδεδομένου προβλήματος της παραπληροφόρησης στις υπηρεσίες του. Αυτό είναι μια μεγάλη ανατροπή σε σχέση με την δήλωση που έκανε ο CEO Mark Zuckerberg τον περασμένο Μάιο που είπε ότι δεν πιστεύει ότι το Facebook ή οι διαδικτυακές πλατφόρμες γενικά θα έπρεπε να διαλευκάνουν την αλήθεια σε πολλά θέματα.

Τα προηγούμενα παραδείγματα περιλαμβάνουν ένα κέντρο πληροφόρησης για τον Covid-19 που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο και ένα κέντρο πληροφόρησης για τις εκλογές που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο.

Στην ανακοίνωσή του την Πέμπτη, το Facebook δήλωσε ότι θα αρχίσει να προσθέτει ετικέτες πληροφοριών σε δημοσιεύσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή που θα κατευθύνουν τους ανθρώπους στο κέντρο πληροφόρησης για την κλιματική αλλαγή.

Επιπλέον, η εταιρεία δήλωσε ότι θα επεκτείνει αυτό το κόμβο πληροφοριών σε χρήστες στο Βέλγιο, τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Ινδία, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, το Μεξικό, την Ολλανδία, τη Νιγηρία, την Ισπανία, τη Νότια Αφρική και την Ταϊβάν. Η δυνατότητα μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Οι χρήστες σε άλλες χώρες θα κατευθύνονται από το Facebook στο Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του Ηνωμένου Βασιλείου όταν αναζητούν όρους σχετικά με το κλίμα, δήλωσε η εταιρεία.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS