ΑρχικήinetΗ Mozilla λανσάρει την υπηρεσία VPN σε Γερμανία/Γαλλία στο Q1 του 2021

Η Mozilla λανσάρει την υπηρεσία VPN σε Γερμανία/Γαλλία στο Q1 του 2021

Η Mozilla αναμένεται να επεκτείνει την προσφορά του εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) στη Γερμανία και τη Γαλλία μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, σηματοδοτώντας την πρώτη επέκταση της υπηρεσίας εντός της ΕΕ.

Η κίνηση έγινε μετά την επίσημη παρουσίαση της υπηρεσίας Mozilla VPN το περασμένο καλοκαίρι στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, τη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.

Mozilla

Η υπηρεσία Mozilla VPN, η οποία ξεκίνησε αρχικά ως επέκταση του Firefox με την ονομασία Firefox Private Network, έχει επεκταθεί σε έναν VPN client πλήρους συσκευής, διαθέσιμο για συσκευές Windows 10, macOS, Linux, Android και iOS.

Η υπηρεσία, η οποία είναι χτισμένη γύρω από το πρωτόκολλο WireGuard, χρησιμοποιεί servers που παρέχονται από τη Mullvad.

Η Mozilla λέει ότι η υπηρεσία VPN τρέχει επί του παρόντος σε περισσότερους από 280 servers σε περισσότερες από 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με πολιτικές “μη καταγραφής” και “χωρίς περιορισμό εύρους ζώνης“.

Από την άτυπη ανακοίνωσή της το 2019 και μετά την επίσημη κυκλοφορία του το 2020, η υπηρεσία VPN ήταν μια από τις πιο αναμενόμενες προσφορές VPN στην αγορά, κυρίως λόγω της φήμης της Mozilla.

Η εταιρεία τρέχει αυτήν τη στιγμή μια λίστα αναμονής όπου οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν και να ειδοποιηθούν όταν λανσαριστεί η υπηρεσία VPN στη χώρα τους.

Η υπηρεσία VPN είναι το πρώτο πλήρως εμπορικό προϊόν της Mozilla που είναι μέρος μιας νέας επιχειρηματικής στρατηγικής που υιοθέτησε η εταιρεία πέρυσι. Τον Αύγουστο του 2020, η Mozilla απέλυσε περισσότερους από 250 υπαλλήλους και απομακρύνθηκε από πολλά προϊόντα ανοιχτού κώδικα που δεν της έφερναν έσοδα για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των δικών της «revenue streams».

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS