ΑρχικήsecurityΗ Έρευνα και Καινοτομία του Ηνωμένου Βασιλείου υπέστη ransomware επίθεση!

Η Έρευνα και Καινοτομία του Ηνωμένου Βασιλείου υπέστη ransomware επίθεση!

Η Έρευνα και Καινοτομία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKRI) αποκάλυψε ότι υπέστη ransomware επίθεση, κατά την οποία κρυπτογραφήθηκαν δεδομένα της, ενώ επηρεάστηκαν και δύο από τις υπηρεσίες της. Το UKRI είναι ένας δημόσιος φορέας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, που επενδύει στην επιστήμη και την έρευνα. Λειτουργεί σε όλη τη χώρα με προϋπολογισμό άνω των 6 δισεκατομμυρίων λιρών, χρηματοδοτούμενο από το Τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής.

Η Έρευνα και Καινοτομία του Ηνωμένου Βασιλείου υπέστη ransomware επίθεση!

Δεδομένων των πόρων με τους οποίους εργάζεται, η εταιρεία αποτελεί έναν ελκυστικό στόχο για ransomware συμμορίες. Συγκεκριμένα, οι χάκερς στοχεύουν οργανισμούς με «μεγάλες τσέπες», τους οποίους στη συνέχεια εξαναγκάζουν να πληρώσουν υψηλά ποσά χρημάτων, για να αποκρυπτογραφήσουν τα δεδομένα τους.

Η Έρευνα και Καινοτομία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι υπέστη ransomware επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα την κρυπτογράφηση δεδομένων από τρίτο μέρος. Ωστόσο, ο οργανισμός δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό ασφαλείας ή σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι διεξάγεται επί του παρόντος έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Η Έρευνα και Καινοτομία του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε μόνο τα ακόλουθα: «Έχουμε αναφέρει το συμβάν στην Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος, στο Εθνικό Κέντρο Κυβερνοσφάλειας και στο Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών.»

Η Έρευνα και Καινοτομία του Ηνωμένου Βασιλείου υπέστη ransomware επίθεση!

Οι δύο υπηρεσίες που επηρεάζονται από το περιστατικό είναι ένα portal του Γραφείου Έρευνας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKRO) που εδρεύει στις Βρυξέλλες και προσφέρει μια υπηρεσία πληροφοριών σε συνδρομητές, καθώς και ένα extranet που χρησιμοποιούν τα συμβούλια του UKRI για τη δραστηριότητα αξιολόγησης από ομοτίμους. Και οι δύο υπηρεσίες έχουν τεθεί σε αναστολή.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις που να αποδεικνύουν ότι οι εισβολείς έκλεψαν δεδομένα από τα συστήματα του UKRI. Ωστόσο, ο οργανισμός σημειώνει ότι οι χάκερς έχουν παραβιάσει τις αιτήσεις επιχορήγησης και ελέγχουν τις πληροφορίες από την υπηρεσία extranet.

Η Έρευνα και Καινοτομία του Ηνωμένου Βασιλείου υπέστη ransomware επίθεση!

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, η συνδρομητική υπηρεσία του UKRO έχει 13.000 χρήστες και οι χάκερς μπορεί να έχουν κλέψει δεδομένα από αυτήν, ανάμεσα στα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνονται προσωπικά στοιχεία. Εάν η έρευνα αποκαλύψει κλοπή δεδομένων, η Έρευνα και Καινοτομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα επικοινωνήσει με τα άτομα που επηρεάζονται.

Ο οργανισμός δεν είναι σε θέση να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες έως ότου ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του συμβάντος, αλλά εξετάζει την απώλεια προσωπικών, οικονομικών ή άλλων τύπων ευαίσθητων δεδομένων.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS