Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου, 20:03
Αρχική youtube Τεχνολογία AI διαβάζει τα συναισθήματα των παιδιών ενώ κάνουν μάθημα

Τεχνολογία AI διαβάζει τα συναισθήματα των παιδιών ενώ κάνουν μάθημα

Ο δάσκαλος και αναπληρωτής διευθυντής του True Light College στο Χονγκ Κονγκ, Ka Tim Chu, θέλησε να καταλάβει τα συναισθήματα των μαθητών του την ώρα του μαθήματος. Τώρα μια νέα πλατφόρμα μάθησης που χρησιμοποιεί τεχνολογία AI, μπορεί να παρακολουθεί τα συναισθήματα των παιδιών καθώς κάνουν διαδικτυακά μαθήματα.

AI

Το λογισμικό, που ονομάζεται 4 Little Trees, δημιουργήθηκε από την Find Solution AI, μία start up με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Ενώ η χρήση της τεχνολογίας AI για την αναγνώριση συναισθημάτων στα σχολεία έχει προκαλέσει ανησυχία, η δημιουργός του Viola Lam λέει ότι μπορεί να κάνει μία εικονική τάξη τόσο καλή όσο και η πραγματική αν όχι και καλύτερη.

Οι μαθητές εργάζονται πάνω σε τεστ και εργασίες για το σπίτι στην πλατφόρμα, ως μέρος του σχολικού προγράμματος σπουδών. Ενώ μελετούν, η τεχνητή νοημοσύνη μετρά το μυϊκό τόνο στα πρόσωπά τους μέσω της κάμερας του υπολογιστή ή του tablet τους και προσδιορίζει συναισθήματα όπως ευτυχία, θλίψη, θυμό, έκπληξη και φόβο.

Το σύστημα παρακολουθεί επίσης πόσο χρόνο χρειάζονται οι μαθητές για να απαντήσουν στις ερωτήσεις. Καταγράφει τα σημάδια και το ιστορικό απόδοσής τους. Δημιουργεί αναφορές σχετικά με τα πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες και τα επίπεδα κινήτρου τους και προβλέπει τους βαθμούς τους. Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε μαθητή, στοχεύοντας κενά στις γνώσεις τους και προσφέροντας τεστ σε στυλ παιχνιδιού που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική. Οι μαθητές αποδίδουν 10% καλύτερα στις εξετάσεις, εάν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν το 4 Little Trees, λέει η Lam.

Η Lam, που υπήρξε εκπαιδευτικός, θυμάται ότι ανακάλυπτε πως ορισμένοι μαθητές της είχαν κενά μόνο όταν έβλεπε τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

συναισθήματα

Το λογισμικό 4 Little Trees ξεκίνησε το 2017, με χρηματοδότηση 5 εκατομμυρίων δολαρίων, για να δώσει στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να καταλάβουν καλύτερα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές τους. Ο αριθμός των σχολείων που το χρησιμοποιούν στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε από 34 σε 83, τον τελευταίο χρόνο. Οι τιμές κυμαίνονται από 10 $ έως 49 $ ανά μαθητή.

Η Lam λέει ότι η τεχνολογία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους δασκάλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, διότι τους επιτρέπει να παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα συναισθήματα των μαθητών τους καθώς τους διδάσκουν.

Ο Chu πιστεύει ότι τα οφέλη της τεχνολογίας θα συνεχιστούν και μετά την πανδημία, επειδή μειώνει το φόρτο του διαχειριστή, δημιουργώντας και επισημαίνοντας εξατομικευμένες εργασίες και τεστ. Και σε αντίθεση με τους δασκάλους, το AI που διαβάζει την έκφραση μπορεί να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα συναισθήματα κάθε μαθητή, ακόμη και σε μια μεγάλη τάξη.

Όμως, η τεχνολογία που παρακολουθεί τα πρόσωπα των παιδιών εγείρει ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο.

Στην Κίνα, η τεχνητή νοημοσύνη που αναλύει βιομετρικά δεδομένα για σκοπούς παρακολούθησης σε σχολεία και άλλα μέρη έχει προκαλέσει αντιπαραθέσεις.

Η Lam λέει ότι το 4 Little Trees καταγράφει δεδομένα μυών του προσώπου. Με αυτόν τον τρόπο το AI ερμηνεύει τις συναισθηματικές εκφράσεις, αλλά δεν βιντεοσκοπεί τα πρόσωπα των μαθητών.

συναισθήματα AI

Ο Pascale Fung, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας της Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ, λέει ότι η «διαφάνεια» είναι το κλειδί για τη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής των μαθητών. Λέει ότι οι προγραμματιστές πρέπει να λάβουν τη συγκατάθεση των γονέων για τη συλλογή δεδομένων των μαθητών και στη συνέχεια “να εξηγήσουν πού θα πάνε αυτά τα δεδομένα.

Η φυλετική προκατάληψη είναι επίσης ένα σοβαρό ζήτημα για την AI. Η έρευνα δείχνει ότι ορισμένες τεχνολογίες συναισθηματικής ανάλυσης, δυσκολεύονται να εντοπίσουν τα συναισθήματα των πιο σκουρόχρωμων προσώπων, εν μέρει επειδή ο αλγόριθμος διαμορφώνεται και μαθαίνει πώς να αναγνωρίζει συναισθήματα κυρίως από λευκά πρόσωπα.

Η Lam λέει ότι εκπαιδεύει το AI με δεδομένα προσώπου που ταιριάζουν με τα δημογραφικά στοιχεία των μαθητών. Μέχρι στιγμής, λειτούργησε καλά στην κυρίως κινεζική κοινωνία του Χονγκ Κονγκ, αλλά αναγνωρίζει ότι περισσότερο μικτές κοινότητες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μεγαλύτερη πρόκληση για το λογισμικό.

Η Lam δήλωσε ότι η αναγνώριση συναισθημάτων της Find Solution AI λειτουργεί με ακρίβεια 85% στο Χονγκ Κονγκ. Ο Fung λέει ότι οι αλγόριθμοι με “πολύ καλές ρυθμίσεις” μπορούν να εντοπίσουν σωστά τα πρωτογενή συναισθήματα, όπως η ευτυχία και η θλίψη, έως και στο 90% των περιπτώσεων.

Ωστόσο, πιο περίπλοκα συναισθήματα όπως ενόχληση, ενθουσιασμός ή άγχος, μπορεί να είναι δυσκολότερο να προσδιοριστούν. Καθώς η AI βελτιώνεται, η Lam ελπίζει να αναπτύξει εφαρμογές για επιχειρήσεις, καθώς και σχολεία, για να κατανοήσει καλύτερα τις ανάγκες των συμμετεχόντων και να αυξήσει την εμπλοκή σε διαδικτυακές συναντήσεις και σεμινάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Brave: Διέρρευσαν διευθύνσεις onion σε DNS traffic

Η λειτουργία Tor που περιλαμβάνεται στον Brave web browser, επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε .onion dark web domains μέσα σε...

Ποιες είναι οι 6 πιο γνωστές επιθέσεις σε gaming εταιρείες;

Πριν μερικές ημέρες, η εταιρεία gaming Big Huge Games ενημέρωσε τους παίκτες ότι υπήρξε θύμα μιας επίθεσης, η οποία επηρέασε δεδομένα της...

Οι δωροκάρτες του Xbox πωλούνται με έκπτωση 10% στο Amazon

Οι κάτοχοι των Xbox μπορούν να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα σε παιχνίδια, add-ons, συνδρομές και πολλά άλλα, αν ψωνίσουν τις δωροκάρτες Xbox στο...

Perseverance: Το διαστημικό όχημα της NASA προσεδαφίστηκε στον Άρη!

Το διαστημικό όχημα «Perseverance» προσεδαφίστηκε επιτυχώς χθες, λίγο πριν τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδος στον Άρη. Στόχος αυτής της αποστολής της...

YouTube: Μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο 4K σε συσκευές με οθόνες χαμηλής ανάλυσης

Η εφαρμογή Youtube σε Android σας επιτρέπει να αναπαράγετε βίντεο με ανάλυση έως 4K. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τηλέφωνο με...

Top θέσεις Software Engineering και δεξιότητες coding για το 2021

Λόγω του COVID-19, οι προσπάθειες πρόσληψης και οι ευκαιρίες απασχόλησης σημείωσαν σημαντική πτώση πέρυσι. Ωστόσο, ο κλάδος της τεχνολογίας αποδείχθηκε πιο ανθεκτικός...
00:10:13

Phishing emails: Πώς να τα αναγνωρίσετε και πώς να προστατευτείτε;

https://www.youtube.com/watch?v=iME-CzlKVzc Το phishing είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή στον κυβερνοχώρο εδώ και περισσότερα από πέντε χρόνια. Γι΄...

ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζουν το Facebook για το block στην Αυστραλία

Πολιτικοί, ειδησεογραφικοί πράκτορες και ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ έχουν στοχοποιήσει το Facebook για την απόφασή του να...

Το Vaio Z (2021) κυκλοφόρησε – Ποιες είναι οι προδιαγραφές του

Το Vaio Z (2021) κυκλοφόρησε ως το τελευταίο laptop της Vaio Corporation που εδρεύει στην Ιαπωνία. Το laptop έρχεται με ένα περίγραμμα...

Κλωνοποιήθηκε με επιτυχία ένα κουνάβι που απειλείται με εξαφάνιση

Σε ότι αφορά την κλωνοποίηση, η πρώτη σας σκέψη πιθανότατα δεν είναι ένα μαυροπόδαρο κουνάβι που ονομάζεται Elizabeth Ann – αλλά μάλλον...