ΑρχικήinetΗ Κίνα φτάνει στον Άρη για να αναζητήσει ίχνη εξωγήινης ζωής

Η Κίνα φτάνει στον Άρη για να αναζητήσει ίχνη εξωγήινης ζωής

Η Κίνα έχει στείλει διαστημόπλοιο στον Άρη για να εξερευνήσει την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη και να αναζητήσει σημάδια εξωγήινης ζωής.

Κίνα Άρη
Η Κίνα φτάνει στον Άρη για να αναζητήσει ίχνη εξωγήινης ζωής

Ένα κινεζικό διαστημόπλοιο έφτασε στον Άρη και ετοιμάζεται να εξερευνήσει την επιφάνειά του. Το Tianwen-1 από την Κίνα είναι μία από τις τρεις αποστολές στον κόκκινο πλανήτη αυτό το μήνα. Στις 9 Φεβρουαρίου, το διαστημικό σκάφος Hope των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ήλθε επιτυχώς σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη. Λίγο αργότερα, θα φτάσει και το Perseverance rover της NASA.

Η κινεζική αποστολή αποτελείται από rover και orbiter σε συνδυασμό. Αρχικά, το Tianwen-1 θα περιφέρεται γύρω από τον Άρη, αλλά σε λίγους μήνες θα κατέβει στην επιφάνεια για περαιτέρω εξερεύνηση.

Οι επιστήμονες από την Κίνα ελπίζουν ότι όταν γίνει αυτό, θα είναι σε θέση να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το νερό κάτω από την επιφάνεια του Άρη, ενώ επίσης σκοπεύουν να αναζητήσουν για σημάδια αρχαίας εξωγήινης ζωής στον πλανήτη.

Το Tianwen, το όνομα της κινεζικής αποστολής, είναι στην πραγματικότητα ο τίτλος ενός αρχαίου ποιήματος, και σημαίνει “Αναζήτηση για την Ουράνια Αλήθεια“.

Η Κίνα φτάνει στον Άρη για να αναζητήσει ίχνη εξωγήινης ζωής

Είναι η πρώτη φορά που η Κίνα καταφέρνει να φτάσει στον Άρη με επιτυχία. Είχε προσπαθήσει ξανά το 2011 με τη Ρωσία, αλλά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην πραγματικότητα, όμως, το πιο δύσκολο μέρος της αποστολής θα είναι η προσγείωση ενός rover στην επιφάνεια του Άρη. Επομένως, μόνο τότε θα ξέρουμε αν η επιτυχία της αποστολής θα είναι πλήρης. Η προσγείωση στην επιφάνεια του Άρη είναι ένα σύνθετο κατόρθωμα που μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει μόνο η NASA.

Η προσγείωση ενός διαστημικού σκάφους είναι εξαιρετικά δύσκολη και η απόπειρα της Κίνας περιλαμβάνει σύνθετο εξοπλισμό. Το προτεινόμενο μέρος προσγείωσης βρίσκεται μέσα στο τεράστιο, πετρώδες Utopia Planitia, όπου το αμερικανικό Viking 2 προσγειώθηκε το 1976.

Η Κίνα σχεδιάζει να στείλει το rover της στην επιφάνεια του Άρη τον Μάιο.

εξωγήινης ζωής
Η Κίνα φτάνει στον Άρη για να αναζητήσει ίχνη εξωγήινης ζωής

Το rover που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια, ζυγίζει 240 κιλά και θα λειτουργεί για περίπου τρεις μήνες, ενώ το Tianwen-1 orbiter για περίπου δύο χρόνια.

Το διαστημικό σκάφος εκτοξεύτηκε από τη Γη πριν από επτά μήνες (από το Hainan Island της Κίνας).

Την περασμένη εβδομάδα, οι Κινέζοι επιστήμονες έλαβαν την πρώτη φωτογραφία από το Tianwen-1, η οποία τραβήχτηκε 1,4 εκατομμύρια μίλια μακριά από τον πλανήτη.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS