ΑρχικήinetO Φεβρουάριος θα είναι ένας σημαντικός μήνας για τον πλανήτη Άρη

O Φεβρουάριος θα είναι ένας σημαντικός μήνας για τον πλανήτη Άρη

Στις 9 Φεβρουαρίου, το διαστημικό σκάφος Hope των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναμένεται να εισέλθει σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη μετά από ένα ταξίδι έξι μηνών, 300 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη. Θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός ιστορικού μήνα για τον Κόκκινο Πλανήτη, ο οποίος θα δει τρεις ξεχωριστές εθνικές αποστολές να εισέρχονται σε τροχιά ή να αγγίζουν την επιφάνεια του. Οι δύο αποστολές προέρχονται από τα ΗΑΕ και την Κίνα – χώρες που επισκέπτονται τον πλανήτη Άρη για πρώτη φορά. θα γίνουν η πέμπτη και η έκτη χώρα που καταφέρνουν αυτό το επίτευγμα, αντίστοιχα. Η τρίτη αποστολή, η οποία ξεκίνησε από τη NASA, αναμένεται να γίνει η 15η αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών που φτάνει στον Άρη.

πλανήτη Άρη

Η αποστολή από τα ΗΑΕ δεν θα προσγείωθει στον Άρη. Αντ ‘αυτού, η τροχιά του Hope θα μελετήσει την ατμόσφαιρα από περισσότερα από 12.000 μίλια πάνω από την επιφάνεια. Οι πλανητικοί επιστήμονες ελπίζουν ότι ο ρομποτεωρολόγος των ΗΑΕ θα καλύψει τα κενά στην κατανόησή μας για το κλίμα του Άρη.

Το διαστημικό σκάφος Hope θα είναι το πρώτο σε τροχιά γύρω από τον Άρη από τότε που το διαστημικό σκάφος ExoMars της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας έφτασε το 2016. Η αποστολή Tianwen-1 της Κίνας αναμένεται να φτάσει μια μέρα αργότερα. Το διαστημικό γραφείο της Κίνας έχει σιωπήσει σχετικά με τα σχέδια επίσκεψης του στον Κόκκινο Πλανήτη, αλλά το διαστημικό σκάφος αναμένεται να επιχειρήσει μια προσγείωση στον πλανήτη.

Στις 18 Φεβρουαρίου αναμένεται να φτάσει το Perseverance rover της NASA στον πλανήτη Άρη το οποίο αναμένεται να κατέβει κάτω – αυτό συνεπάγεται μια σκληρή κατάβαση στην επιφάνεια. Το Perseverance rover είναι ουσιαστικά ένα αυτοκινούμενο σκάφος και η κύρια αποστολή του είναι να συλλέξει δείγματα που θα παραληφθούν από άλλο διαστημικό σκάφος αργότερα μέσα στην δεκαετία και θα επιστραφούν στη Γη.

Η άφιξη τριών εθνικών αποστολών στον πλανήτη Άρη μέσα σε δύο εβδομάδες είναι μια ιστορική στιγμή στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος. Υπογραμμίζει την ταχεία ανάπτυξη των διαστημικών ικανοτήτων σε όλο τον κόσμο και την πραγματική διεθνοποίηση της πλανητικής εξερεύνησης.

Πηγή πληροφοριών: wired.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS