ΑρχικήinetΑπομακρυσμένη εργασία: Ποιες οι δυσκολίες για τους εργαζομένους;

Απομακρυσμένη εργασία: Ποιες οι δυσκολίες για τους εργαζομένους;

Απομακρυσμένη εργασία

Η πανδημία του COVID-19 ανάγκασε πολλούς εργαζομένους να μεταβούν στην απομακρυσμένη εργασία. Μάλιστα, παρά την άρση των περιορισμών σε πολλές χώρες, πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν ακόμα να δουλεύουν από το σπίτι τους. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές τεχνικές δυσκολίες κατά την απομακρυσμένη εργασία. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους εργοδότες.

Η εταιρεία σχεδιασμού εφαρμογών, Fluxon, έκανε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.005 υπάλληλοι που κατά τη διάρκεια του lockdown αναγκάστηκαν να αφήσουν τα γραφεία τους και να εργαστούν από το σπίτι τους. Η εταιρεία ήθελε να δει τις αλλαγές στη συμπεριφορά εργασίας λόγω της μετάβασης στην απομακρυσμένη εργασία.

Η Fluxon ανακάλυψε ότι η εργασία από το σπίτι έχει σημαντικά οφέλη για ορισμένους υπαλλήλους. Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι ήταν ικανοποιημένοι με την απομακρυσμένη εργασία.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις (23,3%) υπαλλήλους ανέφερε ότι αισθάνεται πιο πειθαρχημένος και σχεδόν ένας στους τρεις (29,6%) ανέφερε ότι αισθάνεται πιο δημιουργικός, δουλεύοντας στο σπίτι.

Ωστόσο, σχεδόν οι τρεις στους τέσσερις (72,4%) ανέφεραν ότι είχαν κάποιες δυσκολίες κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Η τεχνολογία παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτές τις δυσκολίες.

Πάνω από τους μισούς (50,6%) δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν τεχνολογικά προβλήματα ενώ εργάζονταν από το σπίτι. Σχεδόν δύο στους πέντε (39,6%) και πάνω από ένας στους τρεις (34,4%) είχαν προβλήματα κατά τη διάρκεια των τηλεδιασκέψεων με τους συναδέλφους τους.

Ένας στους τρεις εργαζόμενους ανέφερε ότι αισθάνεται λιγότερο πειθαρχημένος και αποτελεσματικός, ενώ ταυτόχρονα πολλοί ένιωθαν κοινωνική απομόνωση (32,5%) και πλήξη (31%).

Επίσης, το 12% παραδέχτηκε ότι είχε προβλήματα με τους συναδέλφους να επικοινωνούσαν μαζί τους εκτός των ωρών εργασίας.

Παρόλο που η πλειονότητα των εργαζομένων θέλει να συνεχίσει την απομακρυσμένη εργασία, πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα, ώστε η τεχνολογία να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία.

Είναι απαραίτητο να υπάρχουν αποτελεσματικά εργαλεία συνεργασίας και εφαρμογές που θα επιτρέπουν στους υπαλλήλους να κάνουν την εργασία τους καλύτερα.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS