ΑρχικήinetΖευγάρι δεχόταν απειλητικά «δώρα» από υπαλλήλους του eBay

Ζευγάρι δεχόταν απειλητικά «δώρα» από υπαλλήλους του eBay

Μία ομάδα υπαλλήλων του eBay, έστελναν ανατριχιαστικά «δώρα» σε ένα ζευγάρι, επειδή δεν τους άρεσε ο τρόπος που αναφέρονταν στην εταιρεία μέσω newsletter.

eBay

Τη Δευτέρα, έξι πρώην υπάλληλοι του eBay, μερικοί εκ των οποίων κατείχαν ανώτερες θέσεις στην εταιρεία, κατηγορήθηκαν για παρακολούθηση και παρενόχληση ενός ζευγαριού στη Μασαχουσέτη, που διατηρούσε ένα ecommerce newsletter. Οι απειλές προφανώς προκλήθηκαν όταν τα στελέχη της εταιρείας θεώρησαν ότι το ζευγάρι έκανε αρνητική αναφορά στον ιστότοπο.

Η παρενόχληση ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2019, αφού ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαμαρτυρήθηκε για την αναφορά του newsletter στις δικαστικές υποθέσεις που είχε τότε η εταιρεία. Δύο από τα στελέχη του eBay, έστειλαν μηνύματα που υπονοούσαν ότι ο συντάκτης του ενημερωτικού δελτίου πρέπει να “καταργηθεί”.

To ζευγάρι άρχισε να λαμβάνει έκτοτε περίεργα αντικείμενα, όπως μία ματωμένη μάσκα χοίρου, ένα στεφάνι κηδείας, ζωντανά ζωύφια, αλλά και πορνογραφικό υλικό. Το αποκορύφωμα μάλιστα ήταν ένα βιβλίο που περιγράφει λεπτομερώς πώς να «επιβιώσετε το θάνατο ενός συζύγου».

Ο πρώην senior director of global security and resiliency του eBay, James Baugh, ο πρώην director of global resiliency and security operations David Harville, η πρώην senior manager of global intelligence Stephanie Popp και ο Brian Gilbert, πρώην αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος ασφαλείας στα γραφεία του eBay, κατηγορήθηκαν για την παρενόχληση του ζευγαριού. Δύο άλλοι πρώην υπάλληλοι, η Stephanie Stockwell και η Veronica Zea, κατηγορήθηκαν επίσης.

Σε μια δημόσια δήλωση, το eBay αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή των σημερινών υπαλλήλων του στην παρενόχληση και τις απειλές κατά του ζευγαριού. Ο διαδικτυακός ιστότοπος δημοπρασιών αναφέρει λεπτομερώς ορισμένες πληροφορίες σχετικά με μια ιδιωτική έρευνα που ξεκίνησε για να εξετάσει το θέμα πέρυσι.

«Το eBay ειδοποιήθηκε από τις αρχές επιβολής του νόμου τον Αύγουστο του 2019 για ύποπτες ενέργειες από το προσωπικό ασφαλείας του έναντι ενός blogger, ο οποίος γράφει για την εταιρεία και της συζύγου της», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της. “Το eBay ξεκίνησε αμέσως μια ολοκληρωμένη έρευνα … ως αποτέλεσμα της έρευνας, το eBay απέλυσε όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Διευθυντή Επικοινωνίας της εταιρείας, τον Σεπτέμβριο του 2019.”

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS