Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 03:34
Αρχική How To Δείτε πως να μετατρέψετε το κινητό σας σε WebCam για το PC...

Δείτε πως να μετατρέψετε το κινητό σας σε WebCam για το PC σας!

Εάν είστε από αυτούς που χρησιμοποιείτε υπολογιστή χωρίς WebCam, σας βρήκαμε τη λύση: μετατρέψτε πολύ εύκολα το κινητό σας σε μία!

Δείτε πως να μετατρέψετε το κινητό σας σε WebCam για το PC σας!

Η  πανδημία του COVID-19 αύξησε κατακόρυφα τη χρήση WebCam, αφού οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές ως μέσο επικοινωνίας. Eίτε για να συνομιλήσουμε με αγαπημένα μας πρόσωπα με βίντεο-κλήση, είτε για να παρευρεθούμε σε διαδικτυακό meeting, είναι αναμφίβολα ένα απαραίτητο εργαλείο.

Ωστόσο, πολλά Laptop μέτριας απόδοσης, δεν έχουν ενσωματωμένη WebCam. Οι επιλογές σας λοιπόν σε αυτή την περίπτωση είναι δύο: να ξοδέψετε χρήματα για να αγοράσετε ή να μετατρέψετε το κινητό σας σε μία. Αν επιλέξατε τη δεύτερη, θα πρέπει σίγουρα να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο, όπου θα σας κατευθύνουμε βήμα βήμα.

Windows/Linux

Αρχικά για να μπορέσετε να κάνετε το οτιδήποτε, πρέπει το smartphone και ο υπολογιστής σας να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο WiFi ή να τα συνδέσετε με ένα καλώδιο USB.

  1. Κατεβάστε την εφαρμογή «Droidcam Wireless Webcam» στο κινητό σας (απαιτεί Android 5.0 ή νεότερη έκδοση)
  2. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το Droidcam client στον υπολογιστή σας.
  3. Εκκινήστε το client στον υπολογιστή και θα δείτε ότι απαιτεί IP συσκευής. Τότε, ανοίγεται το Droidcam στο κινητό σας.
  4. Προσπερνάτε τα πάντα μέχρι την σελίδα που θα εμφανιστεί η IP της συσκευής σας και στη συνέχεια το βάζετε στο client του υπολογιστή. (Για να επιλέξετε μεταξύ μπροστινής και πίσω κάμερας πηγαίνετε στην εφαρμογή>κάνετε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκίδες>Ρυθμίσεις>Κάμερα)
  5. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του βίντεο και του μικροφώνου. Αν η επιλογή του ήχου δεν είναι επιλεγμένη, τότε το μικρόφωνο σας δεν θα λειτουργεί.
  6. Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ως WebCam.

Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει να συνδέσετε κινητό και υπολογιστή με καλώδιο USB, επιλέγετε τη σύνδεση με USB, γιατί η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι το WiFi.

Αν όλα λειτουργούν ομαλά, ανοίγετε την εφαρμογή βιντεοδιαλέξεων και επιλέγετε το Droidcam ως κάμερα του υπολογιστή σας.

macOS

Τα βήματα είναι παρόμοια με τη μετατροπή για WebCam σε Windows, με τη διαφορά ότι η εφαρμογή που θα χρησιμοποιήσετε είναι η «EpocCam», η οποία έχει client και για Windows και macOS. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κινητά με λογισμικό iOS αλλά και Android.

Το καλύτερο είναι ότι με την EpocCam δε χρειάζεται να κάνετε όλες τις επιπλέον λεπτομέρειες που απαιτούσε η DroidCam. Απλά συνδέετε τις συσκευές στο ίδιο δίκτυο, ανοίγετε την εφαρμογή και μετά το desktop client.

Δείτε πως να μετατρέψετε το κινητό σας σε WebCam για το PC σας!

Εάν λαμβάνετε τη ροή βίντεο από την εφαρμογή στο desktop client, προχωρήστε με την επιλογή της EpocCam ως προεπιλεγμένη κάμερα στην εφαρμογή τηλεδιάσκεψης που χρησιμοποιείτε, και θα μετατρέψετε το κινητό σας σε WebCam.

Ωστόσο, η EpocCam δεν είναι ακριβώς δωρεάν. Υπάρχει μια δωρεάν έκδοση και μια επί πληρωμή. Η πρώτη έρχεται με πολλούς περιορισμούς όπως η ανάλυση του βίντεο δεν ξεπερνάει τα 640×480, και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μικρόφωνο του iPhone. Όσοι λοιπόν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν εφαρμογή σιγουρευτείτε ότι έχετε ακουστικά με καλό μικρόφωνο.

Η επί πληρωμή έκδοση κοστίζει $7.99 για τα iPhone και $5.49 για τα Android.

Έτσι λοιπόν μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ως WebCam, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα και θα είστε έτοιμοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Samsung Galaxy smartwatch: Πώς να το συνδέσετε με το νέο σας κινητό

Η σύνδεση ενός Samsung Galaxy smartwatch με ένα νέο κινητό μπορεί να εξελιχθεί σε δύσκολή ή και ενοχλητική διαδικασία, καθώς δεν είναι...

Ποια ήταν τα πιο δημοφιλή και επικίνδυνα ransomware για το 2020;

Το 2020 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις ransomware συμμορίες. Με την απότομη μετάβαση στην απομακρυσμένη...

Πώς να αποκτήσετε όλες τις παραγγελίες της Amazon την ίδια ημέρα

Εάν είστε από τους ανθρώπους που παραγγέλνουν πολλά πράγματα από την Amazon, όμως επιθυμείτε να λάβετε όλα τα πακέτα σας την ίδια...

Τρόπος εκκαθάρισης δεδομένων περιήγησης στο Safari με shortcut

Εάν χρησιμοποιείτε το Safari σε Mac και θέλετε να εκκαθαρίσετε γρήγορα το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας χωρίς να ψάξετε όλο το...

COVID-19: Τετραπλασιάστηκαν οι DDoS επιθέσεις με στόχο το e-commerce

Οι DDoS επιθέσεις που στοχεύουν το e-commerce στην Ευρώπη έχουν τετραπλασιαστεί τους τελευταίους οκτώ μήνες. Σύμφωνα με έρευνα της Stormwall, μεταξύ Φεβρουαρίου...

2020: Το 1/5 των καταναλωτών έχει πέσει θύμα κλοπής στοιχείων ταυτότητας

Ένα στα πέντε άτομα έχει επηρεαστεί από απάτη που σχετίζεται με κλοπή στοιχείων ταυτότητας κατά το 2020....

Πώς να ρυθμίσετε τη διπλή SIM με eSIM σε συσκευή iPhone;

Εάν διαθέτετε μία συσκευή iPhone XR, XS, iPhone XS Max ή μεταγενέστερη έκδοση, έχετε τη δυνατότητα eSIM. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο...

Πώς να επιλέξετε ποιες επεκτάσεις θα εμφανίζονται στο toolbar του Edge

Οι επεκτάσεις στον Microsoft Edge μπορούν να κάνουν το πρόγραμμα περιήγησής σας πιο χρήσιμο. Αλλά μερικές φορές μπορεί να μην σας αρέσει...

COVID-19 εμβόλια: Η Βόρεια Κορέα χακάρει φαρμακευτικές

Η Νότια Κορέα, για την ακρίβεια η υπηρεσία πληροφοριών της, απέτρεψε τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να εισβάλει σε εταιρείες της Νότιας...

Drupal: Ενημερώσεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση exploits

Οι προγραμματιστές του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου Drupal (CMS) κυκλοφόρησαν έκτακτες ενημερώσεις ασφαλείας λόγω της διαθεσιμότητας κάποιων exploits, που μπορούν να θέσουν σε...