ΑρχικήReviewsMicrosoft Teams: Πότε θα μπορείτε να δείτε 49 συμμετέχοντες στην οθόνη;

Microsoft Teams: Πότε θα μπορείτε να δείτε 49 συμμετέχοντες στην οθόνη;

Η Microsoft νωρίτερα αυτό το μήνα ανακοίνωσε ότι το Teams θα έδινε τη δυνατότητα να φαίνονται στην οθόνη 49 συμμετέχοντες ενός video meeting κάποια στιγμή στο μέλλον. Τώρα επιβεβαίωσε ότι ένα preview της λειτουργίας video meeting θα είναι διαθέσιμο αυτό το μήνα, ενώ εκτιμάται ότι θα έχει τεθεί σε γενική διαθεσιμότητα μέχρι το φθινόπωρο. Η λειτουργία δεν θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα για ορισμένους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών που ήταν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν το Teams ή το Zoom για να πραγματοποιήσουν online διδασκαλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Κατά το ξέσπασμα της πανδημίας στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, το Microsoft Teams έδινε τη δυνατότητα να εμφανίζονται ταυτόχρονα μόνο τέσσερις συμμετέχοντες ενός video meeting στην οθόνη. Τον Μάιο, αύξησε τον αριθμό σε εννέα συμμετέχοντες, ένα όριο που, όπως παραδέχτηκε ένας μηχανικός του Teams, δεν ήταν αρκετά καλό. Ωστόσο, όπως ανέφερε το ZDNet, εκπαιδευτικοί παραπονέθηκαν ότι ο αριθμός των εννέα συμμετεχόντων δεν ανταποκρίνεται στις υφιστάμενες ανάγκες, δεδομένου ότι οι τάξεις έχουν συνήθως 30 μαθητές, τους οποίους οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παρατηρούν.

Ορισμένοι καθηγητές κατέφυγαν σε “αδέξιες” λύσεις για να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες, ενώ άλλοι χρησιμοποίησαν το Zoom επί πληρωμή, παρόλο που ήταν πελάτες του Office 365. Το Teams συνδυάζεται με το Office 365 για τους εταιρικούς και εκπαιδευτικούς πελάτες της Microsoft. Αυτή τη βδομάδα, ένας ανώνυμος χρήστης ζήτησε στο φόρουμ χρηστών του Teams να αυξηθεί ο αριθμός που περιοριζόταν στους εννέα συμμετέχοντες, τονίζοντας πως αυτό το όριο δεν διευκολύνει τις online διδασκαλίες και, ακόμη, ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το πότε θα είναι διαθέσιμη αυτή η δυνατότητα. Ένας άλλος χρήστης με το όνομα Barry σχολίασε στο ίδιο φόρουμ ότι θέλει να βλέπει όλους τους συμμετέχοντες ενός video meeting, όπως συμβαίνει στο Zoom, επισημαίνοντας πως στο Zoom πρέπει να πληρώσει κάποιος επιπλέον για να έχει πρόσβαση σε ορισμένες δυνατότητες.

Αυτό το αριθμητικό όριο αποτελεί μία σημαντική διαφορά ανάμεσα στο Microsoft Teams και το Zoom, το οποίο παρέχει ήδη τη δυνατότητα να εμφανίζονται ταυτόχρονα 49 συμμετέχοντες στην οθόνη. Λόγω αυτής της δυνατότητας και της γενικής ευκολίας στη χρήση, το Zoom σημείωνε καθημερινή αύξηση στους χρήστες του κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Συγκεκριμένα, από 10 εκατομμύρια χρήστες που είχε πριν από την υγειονομική κρίση, τον Μάρτιο έφτασε τα 200 εκατομμύρια χρήστες. Η Microsoft νωρίτερα αυτό το μήνα άρχισε να επιτρέπει σε αυτούς τους χρήστες του Teams να δημιουργούν video meeting, πέρα από το να συμμετέχουν σε αυτά, τα οποία έχουν δημιουργηθεί από λογαριασμούς επί πληρωμή του Teams. Και την περασμένη εβδομάδα ενεργοποίησε προσαρμοσμένα background στο Teams. Η Barbara Holzapfel, Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Microsoft, δήλωσε πως είναι σημαντικό να μπορούν να οι εκπαιδευτικοί βλέπουν ταυτόχρονα όλους τους μαθητές τους την ώρα της online διδασκαλίας, καθώς είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή των μαθητών αλλά και η κοινωνική και συναισθηματική μεταξύ τους σύνδεση.


Γι ‘αυτό, προχωρώντας σε preview της νέας δυνατότητας αυτόν τον μήνα και σε γενική διαθεσιμότητά της το φθινόπωρο, η εταιρεία θα υποστηρίζει έως και 49 συμμετέχοντες ταυτόχρονα στην οθόνη. Το φθινόπωρο, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να δημιουργήσουν εικονικές αίθουσες Breakout, ώστε οι μαθητές να μπορούν να συναντηθούν και να συνεργαστούν σε μικρές ομάδες. Επίσης, το φθινόπωρο έρχεται μια νέα προβολή τάσεων για την ενίσχυση των δυνατοτήτων αναλυτικών στοιχείων του Teams for Education, όπως οι αναφορές συμμετοχής στην τάξη και τα Insights της τάξης για να δείξουν την συμμετοχή των μαθητών. Η Microsoft θα προσθέσει επίσης νέα δυνατότητα meeting στο Teams, που θα εμποδίζει τους μαθητές να ξεκινήσουν meeting χωρίς την παρουσία δασκάλου. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, η Microsoft εργάζεται για την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων, με στόχο τη διατήρηση των χρηστών του Office 365 στο Teams, ενισχύοντας την ομαδική συνομιλία στο Teams από 100 έως 250 συμμετέχοντες και εισάγοντας την ενσωμάτωση του Skype για καταναλωτές και για το Teams. Επίσης, η Microsoft έχει βελτιώσει τις δυνατότητες μετάδοσης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του Skype και διευκόλυνε την εγκατάσταση προσαρμοσμένων Power Apps-based επιχειρηματικών apps στο Teams.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS