ΑρχικήinetΔορυφορικό Internet Starlink: Ο Musk υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες μέσα στο 2021

Δορυφορικό Internet Starlink: Ο Musk υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες μέσα στο 2021

Δορυφορικό Internet Starlink
Δορυφορικό Internet Starlink: Ο Musk υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες μέσα στο 2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε στο Twitter ότι η υπηρεσία δορυφορικού Internet της εταιρείας του, Starlink, θα προσφέρει ταχύτητες κοντά στα 300 Mbps κάποια στιγμή μέσα στο 2021. Πρόκειται για τη διπλάσια περίπου ταχύτητα από αυτή που διαφημίζεται αυτόν τον καιρό. Αν είναι αλήθεια, τότε θα μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό βήμα στο χώρο του Internet. Το δορυφορικό Internet του Elon Musk επιδιώκει την παροχή διαδικτύου υψηλής ταχύτητας σε περιοχές σε όλο τον κόσμο, που μέχρι τώρα αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Το tweet του Musk ήρθε ως απάντηση σε έναν πελάτη, που δημοσίευσε τα αποτελέσματα της δοκιμής ταχύτητας στο σπίτι του, με μια νέα εγκατάσταση Starlink.

Σύμφωνα με τον CEO της SpaceX, το latency, που δείχνει το χρονικό διάστημα που χρειάζεται το σήμα του διαδικτύου για να ταξιδέψει στο διάστημα και πίσω, θα μειωθεί περίπου στα 20ms φέτος. Αυτή η υπόσχεση έρχεται σε συμφωνία με τη στρατηγική της εταιρείας για την εκτόξευση των δορυφόρων της σε χαμηλή τροχιά, η οποία μειώνει την απόσταση που πρέπει να ταξιδεύουν αυτά τα σήματα. Βέβαια, αυτή η στρατηγική έχει φέρει μερικές αντιδράσεις, με τους αστρονόμους να ανησυχούν για εμπόδια στην ορατότητα του νυχτερινού ουρανού, κάτι που η SpaceX προσπαθεί να διορθώσει με αλλαγές στο σχεδιασμό των δορυφόρων της.

Elon Musk
Δορυφορικό Internet Starlink: Ο Musk υπόσχεται διπλάσιες ταχύτητες μέσα στο 2021

Ο Elon Musk απάντησε και σε έναν άλλο χρήστη που ζήτησε έναν χάρτη κάλυψης για το δορυφορικό Internet, λέγοντάς του ότι η Starlink θα καλύψει “το μεγαλύτερο μέρος της Γης έως το τέλος του έτους, και ολόκληρη τη Γη μέχρι το επόμενο έτος. Είπε, ακόμα, ότι η διαδικασία έχει να κάνει με την “πυκνότητα” και σημείωσε ότι το δορυφορικό Internet ταιριάζει καλύτερα σε περιοχές με χαμηλή έως μέση πυκνότητα πληθυσμού.

Το Starlink διαθέτει πλέον περισσότερους από 10.000 πελάτες και περιλαμβάνει ένα αναπτυσσόμενο δίκτυο περισσότερων από 1.200 δορυφόρων γύρω από τη Γη (σε χαμηλή τροχιά) που μπορούν να παρέχουν σήμα σε σπίτια εξοπλισμένα με ένα δέκτη. Η υπηρεσία δέχεται προπαραγγελίες για πελάτες σε περιοχές του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και των βορειοδυτικών ΗΠΑ, καθώς και σε άλλες επιλεγμένες περιοχές.

Το πεδίο αυτής της κάλυψης αναμένεται να αυξηθεί καθώς η SpaceX συνεχίζει να εκτοξεύει νέους δορυφόρους.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS