ΑρχικήsecurityΙδιοκτήτης software εταιρείας ένοχος για απάτες και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ιδιοκτήτης software εταιρείας ένοχος για απάτες και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ο ιδιοκτήτης δύο εταιρειών με έδρα τη Virginia (η μία είναι εταιρεία παροχής software) ομολόγησε την ενοχή του για την πραγματοποίηση παράνομων οικονομικών συναλλαγών και την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

software
Ιδιοκτήτης software εταιρείας ένοχος για απάτες και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Ο κατηγορούμενος ονομάζεται Gordon G. Miller III, είναι 56 ετών και είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης και χειριστής της εταιρείας software G3 Systems Inc. και της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων G3i Ventures LLC.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, ο Miller άρχισε να εμπλέκεται σε διάφορες απάτες το 2017, στην προσπάθειά του “σώσει” τις επιχειρήσεις του, αλλά και να διατηρήσει έναν πολυτελή τρόπο ζωής.

Ιδιοκτήτης software εταιρείας ένοχος για απάτες και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Σε μια από τις απάτες του, ο Miller παρουσιάστηκε σε ένα διαδικτυακό φόρουμ ως ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος και ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είναι ειδικός στις επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας. Παράλληλα, έκανε πολλές άλλες παραπλανητικές δηλώσεις και κατάφερε να εξαπατήσει αρκετούς ανθρώπους. Λέγεται ότι κατάφερε να πάρει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια από τουλάχιστον 10 άτομα που γνώρισε στο φόρουμ.

Επίσης, ο ιδιοκτήτης της software εταιρείας είπε ξανά ψέματα, σχετικά με τα εκπαιδευτικά και γνωστικά του επιτεύγματα, στα πλαίσια ενός σχεδίου για την εξασφάλιση μιας ομοσπονδιακής υπεργολαβίας.

Μόλις εξασφάλισε την υπεργολαβία, ο Miller υπέβαλε ψεύτικα χρονοδιαγράμματα και τιμολόγια για να λάβει περισσότερα από 300.000 $ από τον κύριο εργολάβο“, δήλωσε το Γραφείο Εισαγγελέων των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Virginia.

Μεταξύ του 2018 και του 2019, ο Miller πήγε επιταγές, που έλαβε από τον ανάδοχο, σε ένα κατάστημα εξαργύρωσης επιταγών στο Richmond για να μετατρέψει τα έσοδα της σύμβασης-απάτης σε μετρητά“.

παιδικής πορνογραφίας
Ιδιοκτήτης software εταιρείας ένοχος για απάτες και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες ερευνούσαν τον Miller για αρκετό καιρό. Στα πλαίσια της έρευνας, έψαξαν και την κατοικία του επιχειρηματία. Μια προκαταρκτική εξέταση των ηλεκτρονικών συσκευών που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Miller, αποκάλυψε την παρουσία υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύντομα, εκδόθηκε ένταλμα έρευνας ειδικά γι’ αυτό το ακατάλληλο υλικό. Οι πράκτορες ανακάλυψαν περισσότερα από 700 βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου που απεικόνιζαν ανηλίκους.

Ο ιδιοκτήτης της software εταιρείας G3 Systems Inc. ομολόγησε την ενοχή του για όλες τις απάτες για τις οποίες κατηγορήθηκε και για την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και αναμένεται να καταδικαστεί στις 14 Ιουνίου. Για τα αδικήματα απάτης και τις παράνομες νομισματικές συναλλαγές, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως 30 έτη. Η κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας θα μπορούσε να παρατείνει την ποινή κατά 20 χρόνια.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS