ΑρχικήsecurityΓνωστή εταιρεία ενοικίασης οχημάτων θύμα του DarkSide ransomware

Γνωστή εταιρεία ενοικίασης οχημάτων θύμα του DarkSide ransomware

Η καναδική εταιρεία ενοικίασης οχημάτων Discount Car and Truck Rentals έπεσε θύμα της ransomware συμμορίας DarkSide. Οι hackers ισχυρίζονται ότι έχουν κλέψει δεδομένα μεγέθους 120 GB.

Η Discount Car and Truck Rentals είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης οχημάτων (αυτοκινήτων και φορτηγών) με 300 εγκαταστάσεις σε ολόκληρο τον Καναδά.

DarkSide ransomware

Αυτό το μήνα, η εταιρεία έπεσε θύμα ransomware επίθεσης από τη συμμορία DarkSide, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των διαδικτυακών υπηρεσιών ενοικίασης στο discountcar.com.

Η Discount Car and Truck Rentals υπέστη επίθεση ransomware που επηρέασε τα κεντρικά γραφεία. Μια πλήρως αφοσιωμένη ομάδα απομόνωσε το malware και αντιμετώπισε την επίθεση γρήγορα. Η ομάδα εργάζεται για τη διερεύνηση του περιστατικού και την αποκατάσταση των υπηρεσιών, όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με ασφάλεια“, είπε η εταιρεία.

Η εταιρεία βρίσκεται ακόμα σε διαδικασίες αποκατάστασης. Οι πελάτες που προσπαθούν να κάνουν κράτηση ή να διαχειριστούν μια ενοικίαση στο Διαδίκτυο βλέπουν ένα μήνυμα που λέει ότι ο ιστότοπος είναι εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ωστόσο, υπάρχει ένας αριθμός τηλεφώνου για βοήθεια.

Η ransomware συμμορία DarkSide διαθέτει ένα site διαρροής δεδομένων, όπως πολλές άλλες συμμορίες και φαίνεται ότι πρόσφατα πρόσθεσε στη λίστα του site και την καναδική εταιρεία ενοικίασης οχημάτων. Η ransomware ομάδα ισχυρίζεται ότι έκλεψε από την εταιρεία δεδομένα μεγέθους 120 GB. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν οικονομικές πληροφορίες, στοιχεία μάρκετινγκ, στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών, λογαριασμών κ.ά.

Ως απόδειξη της κλοπής δεδομένων, οι hackers του DarkSide ransomware δημοσίευσαν φωτογραφίες με φακέλους που λένε ότι ανήκουν στην εταιρεία ενοικίασης οχημάτων.

Δεν είναι σίγουρο αν οι hackers λένε την αλήθεια σχετικά με την κλοπή. Ωστόσο, είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη ransomware συμμορία συνηθίζει να κλέβει δεδομένα των θυμάτων, πριν την ανάπτυξη ransomware στα συστήματά τους.

Η DarkSide ransomware συμμορία είναι μια ιδιαίτερη ομάδα…

Η συμμορία άρχισε τις επιθέσεις τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Τον Οκτώβριο του 2020, οι hackers αποφάσισαν να δωρίσουν 20.000 $ από τα λύτρα που είχαν λάβει, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Όπως έχουμε ξαναπεί, στοχεύουμε μόνο μεγάλες κερδοφόρες εταιρείες. Πιστεύουμε ότι είναι δίκαιο μερικά από τα χρήματα που έχουν πληρώσει, να πάνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ανεξάρτητα από το πόσο άσχημα σκέφτεστε για το έργο μας, χαιρόμαστε όταν ξέρουμε ότι βοηθήσαμε να αλλάξει η ζωή κάποιου“, είχαν πει οι χειριστές του Darkside ransomware.

εταιρεία ενοικίασης οχημάτων ransomware

Ωστόσο, η μια από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις είπε ότι δεν θα δεχόταν μια δωρεά που συνδεόταν με hacking.

Τον περασμένο μήνα, η Bitdefender κυκλοφόρησε ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης για το DarkSide.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS