ΑρχικήinetPewDiePie: Το YouTube καταργεί βίντεο που ήταν ακατάλληλο για παιδιά

PewDiePie: Το YouTube καταργεί βίντεο που ήταν ακατάλληλο για παιδιά

Ένα βίντεο του δημοφιλούς YouTuber Felix “PewDiePie” Kjellberg, έχει καταργηθεί από το YouTube, καθώς φαίνεται να παραβιάζει τους κανονισμούς για το cyberbullying και την ασφάλεια των παιδιών.

PewDiePie

Το βίντεο απευθυνόταν στο παιδικό κανάλι Cocomelon.

Στο βίντεο, ο Kjellberg επιτίθεται στο περιεχόμενο του Cocomelon και κάνει πλάκα στα παιδιά που παρακολουθούν τα βίντεο. Χρησιμοποιεί επίσης ανάρμοστη φρασεολογία, όπως “το κοινό σας είναι μία ομάδα παρθένων”, η οποία παραβιάζει τους κανονισμούς της πλατφόρμας για βίντεο που αφορούν παιδιά. Προς το τέλος του βίντεο, ο Kjellberg δίνει επίσης πλαστικά όπλα σε μερικά παιδιά, τα οποία τα χρησιμοποιούν για να επιτεθούν σε ένα πεπόνι.

Η ομάδα του YouTube αποφάσισε να καταργήσει το βίντεο, επειδή περιείχε εικόνες που ήταν ακατάλληλες για παιδιά και για δημιουργία περιεχομένου που «βλάπτει την κοινότητα του YouTube προκαλώντας διαρκώς εχθρότητα μεταξύ δημιουργών για οικονομικό κέρδος». Ο δεύτερος κανόνας συνάδει με την πολιτική του YouTube που εστιάζεται στην πρόληψη της παρενόχλησης μεταξύ δημιουργών.

Η δήλωση της εταιρείας αναγνωρίζει επίσης ότι ενώ επιτρέπεται η κριτική, “αυτό το βίντεο ξεπέρασε τα όρια“. Δεν έγινε κάποια περεταίρω προειδοποίηση για το κανάλι PewDiePie, αλλά αν παραβιάσει κι άλλες πολιτικές του YouTube ενδέχεται να κινδυνεύσει.

Οι πολιτικές μας απαγορεύουν περιεχόμενο που οδηγεί σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα παρενόχλησης εντός και εκτός πλατφόρμας“, δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube στο The Verge. “Μετά από έλεγχο, καταργήσαμε το εν λόγω βίντεο λόγω παραβίασης αυτών των πολιτικών, επειδή είχαν ως αποτέλεσμα να ενθαρρύνουν την καταχρηστική συμπεριφορά των θαυμαστών.

YouTube

Φυσικά ακόμα κυκλοφορούν ορισμένες επαναφορτώσεις του εν λόγω βίντεο, αλλά οι υπεύθυνοι κάνουν έρευνα και σβήνουν όσες βρίσκουν. Οι πολιτικές του YouTube σχετικά με το περιεχόμενο για παιδιά έχουν γίνει πιο αυστηρές τα τελευταία χρόνια και το περιεχόμενο που απευθύνετε σε παιδιά ή οικογένειες, απαγορεύεται να χρησιμοποιεί σεξουαλικά θέματα, βία, βωμολοχίες ή άλλα μη αποδεκτά θέματα σύμφωνα με την εταιρεία.

Ένας λόγος που το Cocomelon τράβηξε την προσοχή του Kjellberg, είναι σίγουρα η αξιοσημείωτη ανάπτυξη του καναλιού. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, το Cocomelon είχε ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ο Kjellberg σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου με τίτλο «I Love Kids», είπε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να ασχολείται με το θέμα γιατί 1) δεν θα είχε πλάκα και 2) δεν τον ενδιαφέρει το Cocomelon.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Kjellberg κάνει μία παρόμοια ενέργεια. Το 2018, κυκλοφόρησε το “Bitch Lasagna” κατά τη διάρκεια μιας συνεχιζόμενης διαμάχης με το ινδικό Bollywood T-Series. Η διαμάχη τους ξεκίνησε όταν οι οπαδοί του Kjellberg παρατήρησαν ότι το T-Series ήταν έτοιμο να ξεπεράσει το PewDiePie ως το πιο μεγάλο κανάλι στο YouTube. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, το T-Series ξεπέρασε τον Kjellberg ως το κανάλι με τις περισσότερες εγγραφές στο YouTube, το οποίο αναγνώρισε με ένα νέο μουσικό βίντεο.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS