ΑρχικήinetBjörk & Microsoft με τη χρήση του AI δημιουργούν μουσική σύνθεση που...

Björk & Microsoft με τη χρήση του AI δημιουργούν μουσική σύνθεση που αλλάζει με τον καιρό

Η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Björk δεν είναι καινούρια σε αυτό τον τομέα αφού γενικά χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να εκφράσει την μουσική της με πιο εφευρετικούς τρόπους, αλλά αυτή τη φορά τη χρησιμοποιεί για να διαμορφώσει την ίδια τη μουσική σε απρόσμενες μορφές. Η Ισλανδή σταρ της μουσικής χρησιμοποιεί το Microsoft AI ως μέρος του Kórsafn (“choral archives”), μιας ασταμάτητης σύνθεσης που παίζει στο λόμπι του ξενοδοχείου Sister City στη Νέα Υόρκη. Το έργο παίζει επιλογές από πολλές χορωδιακές διευθετήσεις της Björk (συμπεριλαμβανομένων νέων από τη χορωδία Hamrahlid) με βάση αυτό που βλέπει το AI στον ουρανό μέσω μιας κάμερας που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου. Θα αντιδρά με βάση διαφορετικούς τύπους σύννεφων, τη συμπεριφορά των πτηνών, τα διερχόμενα αεροσκάφη και ακόμη και τη βαρομετρική πίεση. Οι μακροπρόθεσμες καιρικές τάσεις θα αλλάζουν σταδιακά και το μουσικό κομμάτι.

Björk Microsoft AI

Η σύνθεση είναι η δεύτερη σε μια μεγαλύτερη σειρά από “lobby soundcapes” που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια των Microsoft και Sister City. Η πρώτη ήταν ένα κομμάτι από την πειραματική καλλιτέχνιδα Julianna Barwick που κυκλοφόρησε παράλληλα με το ίδιο το ξενοδοχείο τον Απρίλιο του 2019.

Η μουσική που βασίζεται σε AI δεν είναι καινούργια. Η Arca (ή όπως ονομάζεται Jesse Kanda, συνεργάτιδα της Björk) δημιούργησε ένα συνεχώς εξελισσόμενο soundtrack για το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ενώ η Holly Herndon χρησιμοποίησε το AI ως εικονικό συνεργάτη για το άλμπουμ Proto. Ωστόσο, η εμπλοκή της Björk μπορεί απλώς να τραβήξει την προσοχή στην τεχνολογία, τόσο για καλλιτέχνες που αναζητούν έμπνευση όσο και για τους φαν που θέλουν να δουν πώς το AI μπορεί να διαμορφώσει τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Θα δούμε σε βάθος το Kórsafn στο εγγύς μέλλον.

Πηγή πληροφοριών:

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS