ΑρχικήinetTesla: Ένα ακόμα ηλεκτρονικό φορτηγό Semi από την εταιρεία

Tesla: Ένα ακόμα ηλεκτρονικό φορτηγό Semi από την εταιρεία

Καθώς η Tesla σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζική παραγωγή των Semi μέχρι το τέλος του έτους, ένα ακόμα πρωτότυπο του ηλεκτρικού φορτηγού της εταιρείας, έχει κυκλοφορήσει. Πρόκειται για το δεύτερο μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Tesla Semi

Νωρίτερα αυτό το μήνα, εντοπίστηκε ένα νέο πρωτότυπο Τesla Semi, το οποίο μεταφερόταν στο Σακραμέντο και αργότερα εμφανίστηκε και στο Ιλλινόις.

Είναι η πρώτη φορά που κυκλοφόρησαν νέα πρωτότυπα του Tesla Semi, από την παρουσίαση του ηλεκτρικού φορτηγού το 2017.

Εκείνη την εποχή, η Tesla παρουσίασε δύο πρωτότυπα και τα πήρε στις ΗΠΑ για να γίνουν κάποιες πραγματικές οδικές δοκιμές και να γίνει επίδειξή τους σε πελάτες που είχαν κάνει κράτηση το ηλεκτρικό φορτηγό.

Κατά την αποκάλυψη του Τesla Semi, η εταιρεία είπε ότι το ηλεκτρικό φορτηγό της θα ήταν διαθέσιμο το 2019.

Μετά από μερικές καθυστερήσεις, η Tesla μίλησε για «παραγωγή μικρού αριθμού στα τέλη του 2020», αλλά το χρονοδιάγραμμα μεταφέρθηκε για το 2021.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk είπε στους υπαλλήλους του σε ένα email ότι «ήρθε η ώρα να γίνει μαζική παραγωγή του Tesla Semi» χωρίς όμως να τους ενημερώσει για το ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Πιο πρόσφατα, η Tesla ανέφερε ότι η παραγωγή του ηλεκτρικού φορτηγού θα ξεκινήσει φέτος με ορισμένους από τους πελάτες που το έχουν παραγγείλει να λαμβάνουν τα πρώτα κομμάτια.

Το νέο πρωτότυπο Tesla Semi, εντοπίστηκε στο Truckee της Καλιφόρνια το Σαββατοκύριακο.

Semi

Το νέο ηλεκτρικό φορτηγό διαθέτει τις ίδιες αλλαγές που βρέθηκαν στο άλλο πρωτότυπο που εντοπίστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Αλλά είναι σίγουρα διαφορετικό, δεδομένου ότι έχει διαφορετικούς τροχούς και το πίσω μέρος του φορτηγού διαθέτει επίσης μια διαφορετική ρύθμιση εξαρτημάτων.

Το φορτηγό εντοπίστηκε να μεταφέρεται ανατολικά, όπως το προηγούμενο πρωτότυπο. Υπάρχει πιθανότητα να κατευθυνόταν από το εργοστάσιο Φρέμοντ στο Gigafactory της Νεβάδα, αλλά κατέληξε να πηγαίνει πολύ πιο ανατολικά και εντοπίστηκε μέχρι το Σικάγο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τesla Elon Musk δήλωσε ότι το Tesla Semi θα κατασκευαστεί στο Gigafactory του Τέξας στο Ώστιν.

Πρόσφατα, έχουμε δει επίσης ενδείξεις ότι η Tesla προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ένα μέρος της παραγωγής του Tesla Semi στο Gigafactory της Νεβάδα.

Όταν παρουσίασε τα κέρδη της εταιρείας τον περασμένο μήνα, ο Musk είπε ότι το Tesla Semi είναι έτοιμο για παραγωγή. Ωστόσο, η μαζική παραγωγή δεν είναι εφικτή έως ότου η Τesla αυξήσει την παραγωγή των μπαταριών 4680.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS