ΑρχικήyoutubeTesla Semi: Το Gigafactory της Tesla στη Νεβάδα αναζητά προσωπικό

Tesla Semi: Το Gigafactory της Tesla στη Νεβάδα αναζητά προσωπικό

Σε μια νέα ανακοίνωση για θέσεις εργασίας, η Tesla αναφέρθηκε στις «σειρές παραγωγής ημι-φορτηγών» στο Gigafactory στη Νεβάδα. Αυτό υποδεικνύει ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε παραγωγή των νέων ημι-φορτηγών Tesla Semi της στο εν λόγω εργοστάσιο.

tesla semi

Όταν κυκλοφόρησε το Tesla Semi το 2017, η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι οι εκδόσεις του μοντέλου, που είναι φορτηγό κατηγορίας 8, με 80.000-lb. χωρητικότητας, θα έχει επιλογές εμβέλειας 300 και 500 μιλίων και θα κοστίζει 150.000 $ και 180.000 $ αντίστοιχα.

Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Elon Musk, είπε ότι βρήκαν τρόπους να επεκτείνουν αυτό το εύρος κατά τη διάρκεια των δοκιμών του οχήματος.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Musk είπε ότι η μία έκδοση του Tesla Semi θα καλύπτει απόσταση περίπου 600 μιλίων.

Μετά από μερικές καθυστερήσεις, η Tesla μίλησε για μία «μικρή παραγωγή» στα τέλη του 2020, αλλά το χρονοδιάγραμμα μεταφέρθηκε αργότερα για το 2021.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Musk ενημέρωσε τους υπαλλήλους του ότι «ήρθε η ώρα να κυκλοφορήσει το Tesla Semi σε μαζική παραγωγή» χωρίς να ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος είπε αργότερα ότι το Τesla Semi θα κατασκευαστεί στο Gigafactory στο Ώστιν του Τέξας.

Παρά το σχόλιο του Musk ότι η Tesla σχεδιάζει να παράγει το νέο ημι-φορτηγό στο Ώστιν, έχουμε δει πολλές ενδείξεις ότι η Tesla σχεδιάζει επίσης παραγωγή του και στη Νεβάδα.

Πέρυσι, η Tesla ξεκίνησε τη δημιουργία ενός τεράστιου νέου κτιρίου κοντά στο Gigafactory της Νεβάδα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ασχοληθεί με την παραγωγή του Tesla Semi.

Αργότερα, είδαμε μια ανάρτηση για μια θέση εργασίας στο Gigafactory της Νεβάδα σχετικά με το Τesla Semi.

Τώρα η Tesla έχει προσθέσει δύο ακόμη θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την παραγωγή του Tesla Semi (τεχνικός διεργασιών και υπεύθυνος μηχανικής ποιότητας).

Στην περιγραφή της εργασίας, η Tesla αναφέρει απευθείας τις «σειρές παραγωγής ημι-φορτηγών»:

Tesla Gigafactory 1 is looking for a manager to provide Operational & Technical Leadership for quality engineers for the Semi-Truck production lines.

Η Tesla υποσχέθηκε να ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτρικού ημι-φορτηγού της φέτος, αλλά η ακριβής ημερομηνία δεν είναι σαφής.

Μέχρι τώρα η εταιρεία έχει λάβει πολλές παραγγελίες για το ημι-φορτηγό της. Για παράδειγμα, η Walmart προστέθηκε πρόσφατα στην λίστα παραγγελιών των Tesla Semi. Ο Jerome Guillen, πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας της Tesla και επικεφαλής του προγράμματος, επιβεβαίωσε ότι η Tesla «υποσχέθηκε κάποιες πρώτες μονάδες σε μερικούς μακροχρόνιους, πολύ υπομονετικούς και υποστηρικτικούς πελάτες» χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS