ΑρχικήinetJoe Biden: Αναθεωρεί την απαγόρευση των TikTok και WeChat στις ΗΠΑ;

Joe Biden: Αναθεωρεί την απαγόρευση των TikTok και WeChat στις ΗΠΑ;

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, έχει σταματήσει τη νομική δίωξη εναντίον των δημοφιλών κινεζικών εφαρμογών TikTok και WeChat, η χρήση των οποίων είχε αποφασιστεί να απαγορευτεί στις ΗΠΑ. Αυτή η κίνηση του Biden έρχεται σε αντίθεση με εκείνη του πρώην Αμερικανού Προέδρου, Donald Trump, ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να απαγορεύσει τις δύο αυτές εφαρμογές σε ολόκληρη τη χώρα, ισχυριζόμενος ότι αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Το TikTok και το WeChat είχαν αναλάβει νομική δράση κατά των προτεινόμενων απαγορεύσεων.

Joe Biden: Αναθεωρεί την απαγόρευση των TikTok και WeChat στις ΗΠΑ;

Η νέα αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε τώρα «αναβολή» ή αναστολή της διαδικασίας, ενώ επανεξετάζει εάν οι εφαρμογές αποτελούν πραγματικά απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Το «πάγωμα» της εν λόγω διαδικασίας σημαίνει ότι και οι δύο εφαρμογές μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν στις ΗΠΑ, ενώ το νέο προσωπικό των κυβερνητικών υπηρεσιών «εξοικειώνεται με τα ζητήματα σε αυτήν την περίπτωση», αναφέρουν τα νομικά έγγραφα.

Ο Trump ισχυριζόταν ότι η εξάπλωση στις ΗΠΑ των εφαρμογών για κινητά που αναπτύχθηκαν και ανήκαν σε κινεζικές εταιρείες απειλούσαν την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία της χώρας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων “WeChat” έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, οι ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% των χρηστών της.

Trump vs Joe Biden: TikTok και WeChat

Από την άλλη πλευρά, η δημοφιλής εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο “TikTok” έχει περίπου 800 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, εκ των οποίων τα 100 εκατομμύρια βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Η ByteDance (ιδιοκτήτης του TikTok) έχει επικοινωνήσει με την εταιρεία software “Oracle”, αλλά και τον γίγαντα των σούπερ μάρκετ “Walmart” για να ολοκληρώσει μια συμφωνία που θα συνεπάγεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία του TikTok στις ΗΠΑ θα μετατραπούν σε μια νέα οντότητα, για να αποφευχθεί η απαγόρευση στη χώρα.

Σύμφωνα με αναφορές, η συμφωνία θα μπορούσε να ακυρωθεί εάν η διοίκηση του Biden υιοθετήσει μια πιο ήπια προσέγγιση έναντι των κινεζικών εφαρμογών.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS