ΑρχικήinetΟ CEO της Volkswagen λέει ότι δεν φοβάται ένα πιθανό "Apple Car"

Ο CEO της Volkswagen λέει ότι δεν φοβάται ένα πιθανό “Apple Car”

Εδώ και καιρό, λέγεται ότι η Apple σχεδιάζει ένα self-driving αυτοκίνητο, με το κωδικό όνομα “Project Titan“. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple ξεκίνησε να εργάζεται για το συγκεκριμένο project από το 2014. Μετά από 7 περίπου χρόνια, η Apple φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ στην κυκλοφορία αυτής της self-driving τεχνολογίας. Το τελευταίο διάστημα, οι φήμες είναι τόσο έντονες, που οι πιθανοί ανταγωνιστές ενός Apple Car έχουν ήδη αρχίσει να σκέφτονται την πιθανή απειλή. Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Group, Herbert Diess, δήλωσε ότι “δεν φοβάται” ένα Apple Car‌‌.

Herbert Diess Volkswagen
Ο CEO της Volkswagen λέει ότι δεν φοβάται ένα πιθανό “Apple Car”

Σύμφωνα με τον Diess, η Apple δεν θα είναι σε θέση να αναταράξει την αυτοκινητοβιομηχανία. Τυπικά, η Apple δεν έχει επιβεβαιώσει ότι εργάζεται σε ένα self-driving αυτοκίνητο, αλλά ο Diess πιστεύει ότι οι φήμες που ακούγονται είναι αρκετά λογικές. Η Apple διαθέτει εξειδίκευση στην τεχνολογία μπαταριών, το software και το σχεδιασμό. Επομένως, μπορεί να αξιοποιήσει όλη αυτή τη γνώση και την εμπειρία για να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο και να ενταχθεί στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Από την άλλη, η Volkswagen είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Ο Herbert Diess είπε ότι δεν φοβάται το ενδεχόμενο ένταξης της Apple στην αγορά και ότι δεν πιστεύει ότι ένα Apple car θα μπορούσε να διαταράξει την κυριαρχία της Volkswagen. Συγκεκριμένα, είπε ότι “παρά την εμπειρία της Apple σε όλες τις τεχνολογίες που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου, η εταιρεία του εξακολουθεί να μην φοβάται και να πιστεύει ότι η Apple “δεν θα καταφέρει” να διαταράξει την αγορά από τη μια μέρα στην άλλη“.

Apple Car Volkswagen
Ο CEO της Volkswagen λέει ότι δεν φοβάται ένα πιθανό “Apple Car”

Οι φήμες σχετικά με ένα πιθανό αυτοκίνητο της Apple άρχισαν τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τρίτους προμηθευτές όπως η TSMC και η Foxconn για την κατασκευή προϊόντων όπως το iPhone και το Mac, αλλά κανένας από τους τρέχοντες προμηθευτές της, δεν είναι πλήρως σε θέση να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο. Προφανώς, αν η Apple εργάζεται όντως σε αυτό το project θα συνεργαστεί με κάποια γνωστή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων.

Apple Car
Ο CEO της Volkswagen λέει ότι δεν φοβάται ένα πιθανό “Apple Car”

Στις αρχές Ιανουαρίου, για παράδειγμα, είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι η Apple βρισκόταν κοντά σε μια συμφωνία με τη Hyundai, αφού η δεύτερη είχε αναφέρει ότι υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών. Ωστόσο, λίγο αργότερα, η εταιρεία αυτοκινήτων προσπάθησε να αλλάξει την προηγούμενη δήλωση και τελικά είπε ότι οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν.

Προς το παρόν έχουν κυκλοφορήσει πολλές πιθανές ημερομηνίες κυκλοφορίας ενός Apple car. Ωστόσο, το Bloomberg πιστεύει ότι το αυτοκίνητο δεν είναι “κοντά στο στάδιο παραγωγής” και ότι η κυκλοφορία είναι τουλάχιστον πέντε έως επτά χρόνια μακριά.

Πηγή: MacRumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS