ΑρχικήsecurityΜινεάπολη: Απαγορεύει τη χρήση software αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία

Μινεάπολη: Απαγορεύει τη χρήση software αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μινεάπολης ψήφισε ομόφωνα στις 12 Φεβρουαρίου υπέρ (12-0) ενός διατάγματος που απαγορεύει τη χρήση software αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία καθώς και άλλες αστικές υπηρεσίες. Με αυτή την απαγόρευση, η Μινεάπολη προστίθεται στη λίστα των πόλεων των ΗΠΑ που έχουν προβεί σε ενέργειες με στόχο τον περιορισμό ή και τον τερματισμό της χρήσης αυτής της τεχνολογίας από την αστυνομία και άλλες τοπικές υπηρεσίες.

Ωστόσο, ο αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολης, Medaria Arradondo, ανέφερε σε σχετική του δήλωση ότι η απαγόρευση δημιουργήθηκε χωρίς ανατροφοδότηση από εκείνον, τονίζοντας επίσης πως πιστεύει ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σύμφωνα με το απόρρητο των δεδομένων και τις νομικές προστασίες των πολιτών.

Μινεάπολη: Απαγορεύει τη χρήση software αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία

Παρόλα αυτά, έχει φανεί μέχρι στιγμής ότι το software αναγνώρισης προσώπων έχει ενισχύσει τις κοινωνικές και εθνοτικές προκαταλήψεις, ενώ οι υπερασπιστές της ιδιωτικότητας έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τη χρήση του από την επιβολή του νόμου. Το διάταγμα της Μινεάπολης δημιούργησε μια διαδικασία προσφυγής που επιτρέπει στα δημοτικά γραφεία να ζητούν εξαιρέσεις υπό ορισμένες συνθήκες.

Στη Μινεάπολη έγιναν “θορυβώθεις” διαδηλώσεις το περασμένο καλοκαίρι, αφότου ένας από τους αστυνομικούς της σκότωσε τον George Floyd κατά τη διάρκεια σύλληψης τον Μάιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε να κλείσει το αστυνομικό τμήμα του τον περασμένο Ιούνιο, αλλά κατέληξε να μειώσει τον προϋπολογισμό του τμήματος για το 2021 κατά 5%.

Μινεάπολη: Απαγορεύει τη χρήση software αναγνώρισης προσώπου από την αστυνομία

Το software που αναπτύχθηκε από την Clearview AI – την αμφιλεγόμενη εταιρεία που έχει ένα database περίπου 3 δισεκατομμυρίων φωτογραφιών που έχουν τραβηχτεί από social media και άλλα sites – θα συμπεριληφθεί στην απαγόρευση αναγνώρισης προσώπου της Μινεάπολης. Το “BuzzFeed News” ανέφερε πέρυσι ότι στην Μινεάπολη ήταν ένα από τα αστυνομικά τμήματα που είχαν πρόσβαση στο software της Clearview. Η Clearview έχει επίσης συμβόλαια με την αμερικανική μετανάστευση και την επιβολή τελωνείων, καθώς και με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Όπως αναφέρει το “The Verge”, πολλές πόλεις έχουν ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση του software αναγνώρισης προσώπου, με το Πόρτλαντ να εμποδίζει τη δημόσια και ιδιωτική χρήση της τεχνολογίας. Η Βοστώνη, το Σαν Φρανσίσκο και το Όκλαντ έχουν επίσης εγκρίνει νόμους που απαγορεύουν στα δημόσια ιδρύματα να χρησιμοποιούν αναγνώριση προσώπου, αλλά το Πόρτλαντ ήταν το πρώτο που απαγόρευσε την ιδιωτική χρήση.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS