ΑρχικήinetΗ Mercedes ανακαλεί σχεδόν 1,3 εκατ. αυτοκίνητα

Η Mercedes ανακαλεί σχεδόν 1,3 εκατ. αυτοκίνητα

Η Mercedes-Benz λαμβάνει ένα σκληρό μάθημα σχετικά με τη σημασία των αξιόπιστων συστημάτων έκτακτης ανάγκης αυτοκινήτων. Όπως αναφέρουν το Car and Driver και το The Verge, η Mercedes USA ανακαλεί σχεδόν 1,3 εκατομμύρια οχήματα μοντέλου 2016 έως 2021 λόγω ενός ελαττώματος στην πλατφόρμα κλήσεων έκτακτης ανάγκης eCall. Μια δυσλειτουργία στο software μπορεί να “αποτύχει να επικοινωνήσει” τη σωστή θέση του αυτοκινήτου στους πρώτους ανταποκριτές, εάν η παροχή ρεύματος πέσει κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος, καθυστερώντας τη διάσωση σε μια κρίσιμη στιγμή.

Mercedes

Το ζήτημα επηρεάζει ένα ευρύ φάσμα των αυτοκινήτων της Mercedes, που κυμαίνεται από αυτοκίνητα αρχικού επιπέδου όπως τα A-Class έως και ναυαρχίδες όπως τα S-Class. Η εταιρεία έχει διερευνήσει ορισμένα περιστατικά όπου τα αυτοκίνητα έστειλαν στους ανταποκριτές λάθος τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης μιας υπόθεσης που έγινε στην Ευρώπη το 2019.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει την επίσημη ανάκληση στις 6 Απριλίου και σκοπεύει να επιλύσει το ζήτημα είτε μέσω ενημερώσεων over-the-air (μέσω συνδρομών Mercedes Me) είτε λέγοντας στους ιδιοκτήτες ότι πρέπει να επισκεφθούν τις επίσημες αντιπροσωπείες της εταιρείας.

Εκτός από την επισήμανση των τεχνικών προκλήσεων των συστημάτων κλήσεων έκτακτης ανάγκης, η ανάκληση δείχνει την αυξανόμενη σημασία των εκσυγχρονισμένων ενημερώσεων για τα αυτοκίνητα.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS