ΑρχικήinetΗ Google "σκοτώνει" τα Hangouts και ωθεί τους χρήστες στο Chat

Η Google “σκοτώνει” τα Hangouts και ωθεί τους χρήστες στο Chat

Η Google ανακοίνωσε το σχέδιό της να μεταφέρει τους χρήστες του Google Hangouts στο Google Chat το επόμενο έτος. Επίσης, προσφέρει το Chat ως δωρεάν υπηρεσία.

Η νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Chat θα είναι διαθέσιμη στο Gmail και ως αυτόνομη εφαρμογή. Η Google αναφέρει ότι θα διαθέτει λειτουργίες Hangouts όπως άμεση και ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων, καθώς και δυνατότητα αποστολής στα εισερχόμενα, ταχύτερη αναζήτηση, emoji και προτεινόμενες απαντήσεις.

Hangouts

Στο πρώτο εξάμηνο του 2021, η Google θα ξεκινήσει τη μετεγκατάσταση όλων των χρηστών από το Hangouts στο Chat και θα μεταφέρει αυτόματα ότι υπήρχε στο Hangouts – συνομιλίες, επαφές και αποθηκευμένο ιστορικό.

Δεν έχει εξηγήσει πώς θα πραγματοποιήσει τη μετάβαση για τους χρήστες της δωρεάν έκδοσης του Hangouts, αλλά αναφέρει ότι θα παρέχει πιο συγκεκριμένη καθοδήγηση σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες κατά την έναρξη της διαδικασίας μετάβασης.

Η Google υποστηρίζει ότι το όφελος από τη χρήση του Chat είναι ότι είναι ευκολότερο να επικοινωνείτε με άλλους σχετικά με “στόχους και παρόμοια ενδιαφέροντα, να μοιράζεστε και να συνεργάζεστε σε αρχεία και να μοιράζετε δουλειές για να τους διατηρήσετε όλους στην ίδια σελίδα”.

Το μέλλον των Hangouts ήταν αβέβαιο εδώ και αρκετό καιρό. Η Google είπε στο The Verge ότι η μετάβαση από τα δωρεάν Hangouts στο δωρεάν Chat θα πραγματοποιηθεί σταδιακά και ότι θα υπάρξει μια περίοδος που θα συνυπάρχουν και τα δύο. Αφού μετακινηθούν όλοι οι δωρεάν χρήστες στο Chat, τότε το Chat θα θεωρείται ότι έχει αντικαταστήσει το Hangouts.

Η Google δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με τη μετεγκατάσταση των πελατών του Workspace από το Hangouts στο Chat, η οποία αναφέρεται στα τέλη του 2021 ως το χρονικό πλαίσιο για τη διακοπή του Hangouts, τουλάχιστον για τους πελάτες του Workspace, αλλά ενδεχομένως και για τους δωρεάν χρήστες του Hangouts.

Σε κάποιο σημείο μετά το 2ο τρίμηνο του 2021, όλοι οι πελάτες του Workspace θα μεταφερθούν στη ρύθμιση “Chat Preferred”, εκτός εάν οι διαχειριστές αποφασίσουν να εξαιρεθούν από αυτήν την αλλαγή. Ωστόσο, η μετάβαση στο Chat Preferred θα επιβληθεί στους πελάτες του Workspace στα τέλη του 2021 χωρίς καμία επιλογή εξαίρεσης των διαχειριστών.

Η Google υπόσχεται στους πελάτες του Workspace ότι θα παρέχει ειδοποίηση τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων στο blog του Google Workspace Updates πριν από την έναρξη κάθε φάσης.

Επίσης αναφέρει ότι στα τέλη του 2021 “όλοι οι υπόλοιποι κλασικοί πελάτες του Hangοuts θα μεταφερθούν στο Chat και θα αντικαταστήσουμε πλήρως τα κλασικά Hangοuts με το Chat.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS