ΑρχικήsecurityBBC: Κλάπηκαν πάνω από 100 συσκευές- Ανησυχία για διαρροή δεδομένων

BBC: Κλάπηκαν πάνω από 100 συσκευές- Ανησυχία για διαρροή δεδομένων

Το BBC ανέφερε την κλοπή πολλών ηλεκτρονικών συσκευών από τις εγκαταστάσεις του τα τελευταία δύο χρόνια. Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει ανησυχίες καθώς εμπιστευτικές πληροφορίες που περιέχονται σε αυτές τις συσκευές, μπορεί να έχουν πέσει στα χέρια εγκληματιών.

BBC

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν κλαπεί συνολικά 35 κινητά τηλέφωνα από τις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού φορέα του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια των δύο ετών. Τα 19 από αυτά κλάπηκαν κατά τη διάρκεια του 2019 και τα 16 το 2020. Επιπλέον, έχουν κλαπεί 17 φορητοί υπολογιστές και MacBooks (11 το 2019 και 6 το 2020), δύο tablets, 36 μικρόφωνα, 4 σκληροί δίσκοι, μία βιντεοκάμερα και ένα firestick.

Το BBC είπε: “Το BBC λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα περιστατικά εγκλήματος και εξετάζουμε και εφαρμόζουμε συνεχώς νέα μέτρα για τη μείωση του εγκλήματος και την ανάκτηση των χαμένων και κλεμμένων αντικειμένων“.

Οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας τονίζουν ότι είναι δύσκολο να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις κλοπές τέτοιου εξοπλισμού. Γι’ αυτό το λόγο, οι εταιρείες πρέπει να φροντίζουν για την ύπαρξη αυστηρών ελέγχων ασφάλειας στις ηλεκτρονικές συσκευές, ώστε να μην κινδυνεύουν τουλάχιστον τα ευαίσθητα δεδομένα, που μπορεί να περιέχουν αυτές οι συσκευές.

συσκευές

Ο ειδικός Edward Blake από τη Absolute Software UK&I σχολίασε: “Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 είναι η επιτυχημένη διαχείριση και προστασία βασικών συσκευών, όπως laptops από απώλεια, κλοπή και τους αυξανόμενους κινδύνους στον κυβερνοχώρο. Δεν μπορείτε να προστατέψετε αυτό που δεν μπορείτε να δείτε. Με τόσους πολλούς ανθρώπους να εργάζονται εξ αποστάσεως, μεγάλοι οργανισμοί, όπως το BBC, θα βλέπουν αναπόφευκτα να χάνονται συσκευές, μερικές από τις οποίες θα περιέχουν εμπιστευτικά δεδομένα“.

Ο ειδικός είπε ακόμα ότι οι αλλαγές στις εργασιακές συνθήκες θα πρέπει να κάνουν τις εταιρείες να λάβουν νέα μέτρα ασφαλείας. Δεδομένου ότι πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν από το σπίτι, οι εταιρείες δεν μπορούν πλέον να στηρίζονται αποκλειστικά στην ασφάλεια που βασίζεται στο δίκτυο. Πρέπει να εστιάσουν στην ασφάλεια όλων των endpoints.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS