ΑρχικήUpdatesYouTube: Μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο 4K σε συσκευές με οθόνες χαμηλής ανάλυσης

YouTube: Μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο 4K σε συσκευές με οθόνες χαμηλής ανάλυσης

Η εφαρμογή Youtube σε Android σας επιτρέπει να αναπαράγετε βίντεο με ανάλυση έως 4K. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τηλέφωνο με οθόνη 4K και μια αξιοπρεπή σύνδεση στο διαδίκτυο και είστε οκ. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Google έχει πλέον ανοίξει τις μη υποστηριζόμενες επιλογές ανάλυσης βίντεο σε ορισμένες συσκευές, επιτρέποντας σε ορισμένους χρήστες να αναπαράγουν βίντεο 4K σε μια συσκευή με οθόνη χαμηλής ανάλυσης.

YouTube

Σύμφωνα με μερικές πρόσφατες αναρτήσεις στο subreddit του YouTube, η εφαρμογή YouTube σε Android σάς επιτρέπει τώρα να αναπαράγετε βίντεο 4K ακόμα κι αν δεν έχετε υποστηριζόμενη συσκευή. Όπως εμφανίζεται στο παρακάτω screenshot από τον χρήστη του Reddit u/Liskowskyy, η εφαρμογή εμφανίζει τώρα όλες τις επιλογές ανάλυσης βίντεο έως 2160p60 ανεξάρτητα από την ανάλυση της οθόνης.

Ενώ ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτή η αλλαγή είναι ακούσια, ένας χρήστης στα σχόλια σε άλλο thread του Reddit χρήστη u/sssxun υποθέτει ότι η αλλαγή μπορεί, στην πραγματικότητα, να μην είναι σφάλμα. Ισχυρίζονται ότι επιτρέποντας τις μη υποστηριζόμενες επιλογές ανάλυσης βίντεο σε συσκευές με οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης, τα βίντεο θα έχουν μεγαλύτερη πιστότητα από ό, τι κατά την αναπαραγωγή τους σε υποστηριζόμενη ανάλυση. Το δοκιμάσαμε σε μια συσκευή με οθόνη 1080p και τα βίντεο φαίνεται να φαίνονται πολύ καλύτερα από όταν παίζονταν στα 2160p60.

Όπως επισημαίνει ένας άλλος σχολιαστής, η έντονη βελτίωση της ποιότητας του βίντεο οφείλεται στο γεγονός ότι τα βίντεο υψηλότερης ανάλυσης έχουν υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης bit και, επομένως, λιγότερα “blocky compression artifacts” σε οθόνες high motion. Η αναπαραγωγή βίντεο υψηλότερης ανάλυσης σε οθόνη χαμηλής ανάλυσης αυξάνει επίσης την ευκρίνεια λόγω της μείωσης της κλίμακας, κάνοντας το βίντεο να φαίνεται καλύτερο συνολικά.

Οι μη υποστηριζόμενες επιλογές ανάλυσης βίντεο φαίνεται να είναι ευρέως διαθέσιμες σε διάφορες εκδόσεις της εφαρμογής YouTube σε Android. Ελέγξαμε μερικές συσκευές και καταφέραμε να βρούμε τις πρόσθετες επιλογές ανάλυσης σε όλες αυτές, παρόλο που εκτελούσαν διαφορετικές εκδόσεις της εφαρμογής. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορεί να έχει ενεργοποιηθεί μέσω ενός switch από την πλευρά του server.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS