ΑρχικήinetPixel 2: Διαθέτει δεύτερο κρυφό επεξεργαστή. Θα ενεργοποιηθεί σύντομα

Pixel 2: Διαθέτει δεύτερο κρυφό επεξεργαστή. Θα ενεργοποιηθεί σύντομα

Η Google έχει ενσωματώσει έναν συν-επεξεργαστή στα Pixel 2 και Pixel 2XL τηλέφωνα που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα των εικόνων.Pixel 2

Παραδόξως, όταν η Google ανακοίνωσε τα νέα της τηλέφωνα δεν ανέφερε τίποτα για την ύπαρξη του μυστικού επεξεργαστή που θα βελτιώσει την ποιότητα των εικόνων. Μην ξεχνάμε βέβαια, ότι σύμφωνα με προηγούμενες δοκιμές η κάμερα των συγκεκριμένων τηλεφώνων αποτελεί μια από τις καλύτερες της αγοράς.

Η νέα τεχνολογία ονομάζεται Pixel Visual Core. Μέχρι στιγμής, οι εταιρείες έδιναν περισσότερη βάση στο λογισμικό κάτι που είναι εμφανές από την ποιότητα των φωτογραφιών του Pixel 2. Απ’ ότι φαίνεται όμως δεν είναι πλέον αρκετό, γι’ αυτό λοιπόν ενσωμάτωσαν και τον ειδικό επεξεργαστή για HDR+.

Η Google εξάλλου αποτελεί μια εταιρεία που δημιουργεί hardware με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των εικόνων. Η βασική πτυχή αυτού του νέου επεξεργαστή είναι ότι δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τη λύση Snapdragon, αλλά να την συμπληρώσει. Ένα βασικό προτέρημα του νέου επεξεργαστή είναι ότι θα χρησιμοποιεί λιγότερη ισχύ μπαταρίας, κρίσιμο κεφάλαιο ενός smartphone.

H νέα τεχνολογία επιδιώκει οι συσκευές να ερμηνεύουν τι ψάχνει η κάμερα και να ρυθμίζουν τις εικόνες χωρίς να χρειάζεται συγκεκριμένος προγραμματισμός.

Φυσικά, είναι κάτι που χρειάζεται επεξεργαστική ισχύ και αυτό ακριβώς συμβαίνει στο νέο Pixel Visual Core. Το Pixel 2 ήδη τραβάει μερικές φανταστικές φωτογραφίες αλλά με την βοήθεια του ειδικού επεξεργαστή θα γίνουν ακόμα καλύτερες.

Να σημειώσουμε ότι η ενεργοποίηση της νέας τεχνολογίας θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες με την κυκλοφορία του Android 8.1. Επίσης, αρχικά, θα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο από το HDR + αλλά θα είναι ενεργοποιημένο σε όλες τις εφαρμογές που βασίζονται στο API της φωτογραφικής μηχανής Android.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS