ΑρχικήsecurityPfizer: Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να κλέψει data εμβολίων COVID-19!

Pfizer: Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να κλέψει data εμβολίων COVID-19!

H Βόρεια Κορέα προσπάθησε να αποκτήσει παράνομα πρόσβαση σε στοιχεία της Pfizer και να κλέψει data εμβολίων COVID-19. Όπως ανέφερε το BBC, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας ενημέρωσε τους νομοθέτες σχετικά με την φερόμενη κυβερνοεπίθεση, αν και δεν είναι σαφές εάν έχουν όντως κλαπεί data εμβολίων COVID-19.

Η Pfizer είναι μία από τις πολλές φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν αναπτύξει και έχουν λάβει έγκριση για ένα εμβόλιο που έχει σχεδιαστεί για την προστασία από τον COVID-19 τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, η ανάπτυξη και η διάθεση εμβολίων στοχεύονται σε μεγάλο βαθμό από κακόβουλους παράγοντες, που είναι αποφασισμένοι να κλέψουν πληροφορίες ή να εκτροχιάσουν προγράμματα ανάπτυξης εμβολίων.

Pfizer: Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να κλέψει data εμβολίων COVID-19!

Τον Νοέμβριο, η Microsoft αποκάλυψε ότι τρεις απειλητικές κρατικές ομάδες από τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα στοχεύουν επτά εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλια και θεραπείες για τον COVID-19, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Johnson & Johnson, η Novavax και η AstraZeneca. Επιπλέον, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) υπέστη πρόσφατα κυβερνοεπίθεση, μετά από την οποία διέρρευσαν στο Διαδίκτυο διάφορα έγγραφα σχετικά με φάρμακα COVID-19 και εμβόλια τρίτων.

Το τελευταίο περιστατικό υπογραμμίζει τις συνεχείς απειλές που υπάρχουν για ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού εμβολίων, την ίδια στιγμή που οι χώρες σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να εμβολιάσουν τον πληθυσμό τους.

Pfizer: Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να κλέψει data εμβολίων COVID-19!

Ο Miles Tappin, εκπρόσωπος του EMEA, δήλωσε στο ThreatConnect τα ακόλουθα: «Με τα εμβόλια για τον COVID-19 να διατίθενται παγκοσμίως, θα πρέπει να υπάρχει συλλογική ανακούφιση σε όλες τις χώρες. Ωστόσο, τον τελευταίο χρόνο υπήρξε μια εμφανής αύξηση των κρατικών φορέων που διενεργούν κυβερνοεπιθέσεις για εθνικό κράτος και γεωπολιτικό κέρδος, όπως φαίνεται με τη Βόρεια Κορέα που προσπαθεί να κλέψει τεχνολογία εμβολίων από την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.»

Επιπλέον, ο George Daglas, COO της Obrela Security Industries, επεσήμανε τα εξής: «Το εμβόλιο COVID-19 είναι σήμερα ένα από τα πιο επιθυμητά “περιουσιακά στοιχεία” στον πλανήτη, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι στόχος κυβερνοεπιθέσεων. Οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία όχι μόνο της πνευματικής τους ιδιοκτησίας, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια παραγωγής εμβολίων και η αλυσίδα εφοδιασμού εμβολίων τους, επιβάλλοντας αυστηρούς ελέγχους κυβερνοασφάλειας αλλά και φυσικής ασφάλειας σε κάθε βήμα του κύκλου ζωής παραγωγής-εφοδιασμού. Είναι επίσης σημαντικό οι φαρμακευτικές εταιρείες να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια του προσωπικού τους και να μειώσουν αποτελεσματικά την πιθανότητα επιτυχίας των επιτιθέμενων όταν στοχεύουν το προσωπικό ως σημείο εισόδου στον οργανισμό.»

Pfizer: Η Βόρεια Κορέα προσπάθησε να κλέψει data εμβολίων COVID-19!

Υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι οι χάκερς της Βόρειας Κορέας ίσως ενδιαφέρονται περισσότερο να πουλήσουν τα υποκλαπέντα data για τα εμβόλια παρά να τα χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν το δικό τους εγχώριο εμβόλιο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Βόρεια Κορέα αναμένεται να λάβει δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca-Oxford κατά του COVID-19 έως το πρώτο εξάμηνο του έτους, μέσω του προγράμματος διαμοιρασμού εμβολίων COVAX.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS