ΑρχικήinetΤο Parler επιστρέφει στο Διαδίκτυο μετά από απουσία ενός μήνα

Το Parler επιστρέφει στο Διαδίκτυο μετά από απουσία ενός μήνα

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Parler ανακοίνωσε την επιστροφή της στο Διαδίκτυο τη Δευτέρα, μετά από απουσία ενός μήνα. Η πλατφόρμα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας επειδή επέτρεπε στους χρήστες της να κάνουν δημοσιεύσεις και σχόλια που σχετίζονταν με την επίθεση στο Καπιτώλιο, που έλαβε χώρα στις αρχές Ιανουαρίου. Πολλοί χρήστες ήταν υπέρ της επίθεσης και υποκινούσαν βία μέσω των αναρτήσεων τους.

Parler

Το Parler είχε γίνει το καταφύγιο ακροδεξιών και εξτρεμιστικών ομάδων που είχαν αναγκαστεί να φύγουν από άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter, λόγω των ακραίων πεποιθήσεών τους. Ωστόσο, τον Ιανουάριο, μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο, η Amazon Web Services απαγόρευσε το Parler από τις υπηρεσίες της, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός σύνδεσης. Ωστόσο, η πλατφόρμα επέστρεψε.

Το Parler δήλωσε ότι το νέο site βασίζεται σε “βιώσιμη, ανεξάρτητη τεχνολογία και όχι στις λεγόμενες “Big Tech” για τις δραστηριότητές του”.

Η εταιρεία έχει μείνει χωρίς Διευθύνοντα Σύμβουλο εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, μετά την απόλυση του πρώην CEO John Matze. Προσωρινά, είναι επικεφαλής ο Mark Meckler, ο οποίος είναι και μέλος της “εκτελεστικής επιτροπής” που διευθύνει την εταιρεία μετά την απομάκρυνση του Matze.

Σύμφωνα με την NPR, το Parler φιλοξενείται τώρα από την cloud hosting υπηρεσία SkySilk.

Το Parler είχε μείνει εκτός σύνδεσης από τα μέσα Ιανουαρίου, αφού η Amazon Web Services διέκοψε τις υπηρεσίες του, ενώ επίσης η Apple και η Google σταμάτησαν να παρέχουν την εφαρμογή στα καταστήματα εφαρμογών τους. Η Amazon, αλλά και οι άλλες εταιρείες είπαν ότι αναγκάστηκαν να λάβουν αυτά τα μέτρα, επειδή το Parler δεν έκανε τίποτα για να μετριάσει τις δημοσιεύσεις που υποκινούσαν βία.

Οι τεχνολογικοί γίγαντες είπαν ότι φοβήθηκαν ότι το Parler θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση περισσότερης βίας μετά την επίθεση στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του τότε Προέδρου Donald Trump. Συζητήσεις για όπλα και βία ήταν ευρέως διαδεδομένες ανάμεσα στους χρήστες του Parler πριν από την επίθεση στο Καπιτώλιο, η οποία οργανώθηκε για να στηρίξει θεωρίες περί απάτης κατά τις εκλογές.

Πηγή: CNET

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS