ΑρχικήinetMicrosoft Edge: Έρχεται το Kids Mode για ασφαλή περιήγηση των παιδιών

Microsoft Edge: Έρχεται το Kids Mode για ασφαλή περιήγηση των παιδιών

Χθες, η Microsoft ανακοίνωσε την προσθήκη του νέου “Kids Mode” στον Microsoft Edge browser. Το “Kids Mode” προσφέρει πολλές δυνατότητες για την προστασία των παιδιών κατά την περιήγησή τους στο διαδίκτυο. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμο στους Edge Insiders στα Dev και Canary channels. Στην αρχική σελίδα του Microsoft Edge Insider θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα λειτουργία.

Microsoft Edge Kids Mode

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το “Kids Mοde” έχει custom browser θέματα και φιλικά προς τα παιδιά άρθρα, ώστε να περιηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Έχει, επίσης, ενεργοποιημένο το Bing SafeSearch και επιτρέπει αυστηρή παρακολούθηση της δραστηριότητας. Η Microsoft σχεδίασε το “Kids” Mode στον Microsoft Edge ειδικά για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

Το “Kids Mode” μπορεί να ξεκινήσει μέσω του profile picker στο Edge. Δεν απαιτεί ξεχωριστό λογαριασμό για το παιδί, επομένως μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί και να χρησιμοποιηθεί, ακόμα κι αν βρίσκεστε σε shared PC. Η έξοδος από το Kids Mοde απαιτεί κωδικό πρόσβασης. Με έναν κωδικό πρόσβασης, μπορείτε επίσης να εξαιρέσετε κάποια sites από το Kids Mοde. Για παράδειγμα, εάν το παιδί σας θέλει να επισκεφτεί ένα site που γνωρίζετε ότι είναι κατάλληλο για παιδιά, αλλά έχει αποκλειστεί από το Kids Mode, μπορείτε να επιτρέψετε την πρόσβαση σε αυτό το site.

Φυσικά, οι γονείς μπορούν να επιλέξουν σε ποια sites μπορούν να έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους. To Kids Mοde διαθέτει μια “allow list” που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς για να προσαρμόσουν τις δυνατότητες περιήγησης των παιδιών τους. Η λίστα αυτή επιτρέπει στους γονείς να δουν και άλλες επιλογές που μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν καθώς τα παιδιά τους θα μεγαλώνουν.

Η Microsoft σκοπεύει να προσθέσει περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες στο “Kids Mode” του Microsoft Edge. Αυτή τη στιγμή, κυκλοφορεί σε Insiders, οπότε ενδέχεται να γίνουν αλλαγές και να προστεθούν στοιχεία, ανάλογα και με το feedback που θα λάβει η εταιρεία.

Πηγή: Windows Central

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS