ΑρχικήinetMicrosoft Teams: Aπενεργοποιείστε αν θέλετε το chat στα group meetings

Microsoft Teams: Aπενεργοποιείστε αν θέλετε το chat στα group meetings

Η Microsoft άκουσε τα αιτήματα διαφόρων διοργανωτών συσκέψεων – συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών – που ήθελαν έναν τρόπο να αποτρέψουν τους συνομιλητές από το να μιλάνε μεταξύ τους κατά τη διάρκεια των συσκέψεων.

Ένας μηχανικός της Microsoft εξήγησε στο φόρουμ σχολίων χρηστών του Teams ότι το Teams περιλαμβάνει τώρα τη δυνατότητα απενεργοποίησης και ενεργοποίησης του chat κατά τη διάρκεια ενός meeting: η εταιρεία έχει δημοσιεύσει επίσης μια σημείωση υποστήριξης που εξηγεί πώς οι διοργανωτές meeting μπορούν να ελέγχουν το chat κατά τη διάρκεια των συσκέψεων.

Microsoft

Προηγουμένως, ένας domain admin θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα policy για το μπλοκάρισμα του chat σε όλα τα video meetings. Ωστόσο, τα άτομα που ξεκίνησαν μια σύσκεψη δεν μπορούσαν να απενεργοποιήσουν το chat της.

‘Ενας δάσκαλος που απαιτείται να χρησιμοποιεί το Microsoft Teams, παραπονέθηκε ότι δεν μπορούσε να απενεργοποιήσει το chat. Με τόσους πολλούς καθηγητές που πραγματοποιούν εξ αποστάσεως μαθήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, αυτό είναι ένα κατανοητό αίτημα των εκπαιδευτικών.

Το αρχικό αίτημα, που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2020 στην αρχή του πρώτου lockdown, φαίνεται ότι έχει υποβληθεί από κάποιον που διοργανώνει meetings και όχι από εκπαιδευτικό.

“Επιτρέψτε στον διοργανωτή των συσκέψεων να απενεργοποιεί προσωρινά το chat κατά τη διάρκεια ενός meeting. Συχνά βλέπουμε τους ανθρώπους τόσο επικεντρωμένους στο chat που δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο πραγματικό meeting. Θα θέλαμε να μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το chat στην αρχή του meeting και, στη συνέχεια, να το ενεργοποιούμε ξανά όταν θα θέλουμε”, έλεγε το αίτημα.

Ωστόσο, πολλά από τα πιο πρόσφατα αιτήματα υποβλήθηκαν από καθηγητές που αντιμετώπισαν δυσκολίες στον έλεγχο των διαδικτυακών μαθημάτων τους.

“Ένας εκπαιδευτικός θα πρέπει να μπορεί να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί την πρόσβαση των μαθητών στο chat”, ανέφερε ένας άλλος ανώνυμος χρήστης στις 23 Ιανουαρίου.

“Το chat κατά τη διάρκεια του meeting αποσπά την προσοχή των μαθητών, ιδιαίτερα των νεότερων”, έγραψε ένας άλλος χρήστης του Teams.

Στην τελευταία καταμέτρηση που έγινε τον Οκτώβριο του 2020, η Microsoft δήλωσε ότι είχε 115 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες στο Teams. Το Zoom παρουσιάζει τους αριθμούς του με διαφορετικό τρόπο, δηλώνοντας τον Νοέμβριο ότι είχε 300 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε καθημερινά meetings, αλλά σηματοδοτώντας τη συνεχιζόμενη δημοτικότητά του, τα έσοδα του στο Q3 2020 αυξήθηκαν κατά 367% από πριν από ένα χρόνο.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS