ΑρχικήHow ToΠώς να επιβάλλετε στο Outlook να κάνει ορθογραφικό έλεγχο στα email

Πώς να επιβάλλετε στο Outlook να κάνει ορθογραφικό έλεγχο στα email

Εάν η ορθογραφία δεν είναι το “ατού” σας, τα επαγγελματικά email πραγματικά σας ταλαιπωρούν. Κανένας δεν θέλει να στέλνει ανορθόγραφα email, γι ‘αυτό επιτρέψτε στο Microsoft Outlook να ελέγχει αυτόματα τα email πριν από την αποστολή τους.

Outlook

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των ορθογραφικών σφαλμάτων σε ένα email δεν είναι το να τα κάνετε πρώτα, και γι΄αυτό το Outlook μπορεί να σας βοηθήσει. Ο Microsoft Outlook client έχει μια ρύθμιση που αναγκάζει τον ορθογραφικό έλεγχο να πραγματοποιηθεί αφού κάνετε κλικ στο κουμπί “Send”. Εάν δεν βρεθούν σφάλματα, το email αποστέλλεται όπως συνήθως, εάν εντοπιστεί κάποιο ορθογραφικό σφάλμα, το Outlook σάς δίνει την επιλογή να το διορθώσετε πριν από την αποστολή του μηνύματος.

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, ανοίξτε την εφαρμογή του Outlook για desktop και κάντε κλικ στο File > Options.

Outlook

Στην ενότητα Mail > Compose Messages, κάντε εναλλαγή στο πλαίσιο ελέγχου “Always check spelling before sending”.

Outlook

Κάντε κλικ στο “OK” στην κάτω δεξιά γωνία για να αποθηκεύσετε και να κλείσετε τον πίνακα “Options”.

Οι ρυθμίσεις ολοκληρώθηκαν. Τώρα, όταν κάνουμε κλικ στο “Send” σε ένα email με κάποιο ορθογραφικό λάθος, το Microsoft Outlook θα το εντοπίσει και θα μας δώσει την ευκαιρία να το αλλάξουμε.

Outlook

Εάν εντοπίσετε κάτι στο email που δεν έχει εντοπίσει ο ορθογραφικός έλεγχος και θέλετε να το αλλάξετε, κάντε κλικ στην επιλογή “Cancel”.

Αυτό θα ανοίξει ένα πλαίσιο διαλόγου που σας επιτρέπει να ακυρώσετε την αποστολή του email. Κάντε κλικ στο “No” για να αποτρέψετε την αποστολή του email.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS