ΑρχικήinetCOVID-19: Η Amazon θέλει να βοηθήσει τον Biden να διανείμει τα εμβόλια

COVID-19: Η Amazon θέλει να βοηθήσει τον Biden να διανείμει τα εμβόλια

Η Amazon προσφέρθηκε να βοηθήσει τον Πρόεδρο Biden να διανείμει τα εμβόλια για τον COVID-19. Η επιστολή από τον Dave Clark, αντιπρόεδρο παγκόσμιας λειτουργίας και εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας, που περιείχε αυτή τη δήλωση στάλθηκε στον Biden την ημερά της ορκωμοσίας του.

Biden Amazon COVID-19

Στην επιστολή, η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει όχι μόνο στον εμβολιασμό των εργαζομένων της σε αποθήκες και καταστήματα Whole Foods Market αλλά και στον εμβολιασμό του κοινού γενικότερα.

«Επιπλέον, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τις λειτουργίες μας, τις τεχνολογίες πληροφοριών και τις δυνατότητες επικοινωνίας και την τεχνογνωσία μας για να βοηθήσουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού που πραγματοποιεί η διοίκηση σας», είπε ο Clark. «Η κλίμακα μας μας επιτρέπει να καταφέρουμε πολλά στον αγώνα κατά του Covid-19 και είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε σε αυτήν την προσπάθεια».

Η επιστολή προκάλεσε γρήγορα θύελλα αντιδράσεων στα social media τόσο από την αριστερά όσο και από τη δεξιά, με κάποιους να επισημαίνουν τις κακές εργασιακές πρακτικές της Amazon και άλλους να αναρωτιούνται γιατί η εταιρεία φάνηκε να περίμενε μέχρι ο Biden να αναλάβει τα καθήκοντα του για να προσφέρει βοήθεια στην κυβέρνηση. Η Amazon και ο CEO της, Jeff Bezos, ο οποίος είναι επίσης ο ιδιοκτήτης της The Washington Post, ήταν συχνός στόχος του πρώην Προέδρου Donald Trump – σε ένα tweet ο Trump είχε αποκαλέσει τον Bezo «Jeff Bozo».

Η Amazon αναφέρει ότι είχε επικοινωνήσει και με την κυβέρνηση του Trump για το θέμα των εμβολιασμών του COVID-19. Η εταιρεία προέτρεψε την Συμβουλευτική επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εργαζομένων που λόγω της δουλειάς τους δεν μπορούν να κρατήσουν τις κοινωνικές αποστάσεις και είναι απαραίτητοι για την λειτουργία της αγοράς όπως οι εργαζόμενοι της Amazon.

Ο Biden αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια κρίσιμη στιγμή. Η προσπάθεια εμβολιασμού για τον COVID-19 έχει γίνει κάπως μπερδεμένη, με πολλές πολιτείες να αναφέρουν δυσκολία στη λήψη του εμβολίου και πολλές άλλες να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την διαθεσιμότητα των δόσεων. Η κυβέρνηση του Trump δεν πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει – ανέφερε ότι θα εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2020. Ο Biden έχει δεσμευτεί ότι θα χορηγηθούν 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου εντός των πρώτων 100 ημερών της διοίκησης του.

Πηγή πληροφοριών: fastcompany.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS