ΑρχικήUpdatesΗ Mozilla απενεργοποιεί το πλήκτρο backspace του Firefox

Η Mozilla απενεργοποιεί το πλήκτρο backspace του Firefox

Η Mozilla Firefox απενεργοποιεί το πλήκτρο backspace του προγράμματος περιήγησης για να αποτρέψει τους χρήστες από το να χάσουν κατά λάθος δεδομένα που έχουν εισαχθεί σε φόρμες.

Mozilla Firefox
Η Mozilla Firefox απενεργοποιεί το πλήκτρο backspace για την αποφυγή απώλειας δεδομένων

Το 2014, η Google κατάργησε τη δυνατότητα επιστροφής σε προηγούμενη σελίδα χρησιμοποιώντας το πλήκτρο backspace, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει την απώλεια δεδομένων που έχουν εισαχθεί σε φόρμες στην τρέχουσα σελίδα.

“Θα ήταν χρήσιμο να προσδιορίσουμε πόσο συχνά χρησιμοποιείται το backspace ως συντόμευση δράσης “back”, οπότε μπορούμε να καταλάβουμε αν πρέπει να τροποποιήσουμε το UX με κάποιο τρόπο για να αποφύγουμε την τυχαία απώλεια δεδομένων φόρμας λόγω εσφαλμένης πληκτρολόγησης του κλειδιού backspace”, είχαν αναφέρει οι προγραμματιστές του Google Chrome το 2014.

Πριν από επτά χρόνια, η Mozilla άνοιξε μια ανάρτηση σφαλμάτων για να συζητήσει εάν το κλειδί backspace θα έπρεπε να απενεργοποιηθεί, αλλά αποφάσισε τότε να μην κάνει αλλαγές.

Πάνω από έξι χρόνια αργότερα, η Mozilla αποφάσισε τελικά να εφαρμόσει αυτήν την αλλαγή αφού ο Firefox και ο Internet Explorer 11 είναι τα μόνα προγράμματα περιήγησης που υποστηρίζουν αυτήν τη συντόμευση πληκτρολογίου.

“Για να αποφευχθεί η απώλεια δεδομένων κατά τη συμπλήρωση των φορμών, το πλήκτρο Backspace ως συντόμευση πλοήγησης για “Επιστροφή σε μια σελίδα” είναι πλέον απενεργοποιημένο. Για να ενεργοποιήσετε ξανά τη συντόμευση πληκτρολογίου Backspace, μπορείτε να αλλάξετε το preference about:config browser.backspace_action σε 0. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το συνιστώμενο shortcut Alt + Αριστερό βέλος (Command + Δεξί βέλος σε Mac),” πρόσθεσε ο Pascal Chevrel στις σημειώσεις έκδοσης του Firefox Nightly 86.0a1.

Σύμφωνα με την TechDows, που ανέφερε για πρώτη φορά αυτήν την αλλαγή, η αλλαγή είναι πλέον διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση του Firefox που δοκιμάζουν οι χρήστες.

Για όσους επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το πλήκτρο backspace, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά στο about:config χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα βήματα:

1. Πληκτρολογήστε about:config στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox.

2. Αναζητήστε το browser.backspace_action και αλλάξτε την τιμή του σε ‘0‘.

Μόλις ενεργοποιηθεί η ρύθμιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο backspace για να επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα του Firefox.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS