ΑρχικήsecurityWindows 10 παρακολουθούν με απενεργοποιημένο το Ιστορικό δραστηριοτήτων

Windows 10 παρακολουθούν με απενεργοποιημένο το Ιστορικό δραστηριοτήτων

Windows 10 Activity History: Ο πίνακας ελέγχου απορρήτου στον ιστότοπο της Microsoft παραθέτει την πρόσφατη δραστηριότητά σας, όπως τις σελίδες που επισκεφτήκατε ή τις εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε, ακόμα κι αν το Ιστορικό δραστηριοτήτων είναι απενεργοποιημένο στα Windows 10.

Οι πρόσφατες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Windows 10 της Microsoft διαθέτουν μια λειτουργία που ονομάζεται Ιστορικό δραστηριότητας ή Activity History, η οποία παρακολουθεί ότι κάνετε στη συσκευή, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν σημεία αναφοράς.Windows 10

Το Ιστορικό δραστηριοτήτων ενεργοποιεί τη λειτουργία Timeline του λειτουργικού σας συστήματος. Προς το παρόν μόνο λίγες εφαρμογές, όπως τις Microsoft Edge ή Office, υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία, και η κύρια ιδέα είναι η εμφάνιση ιστορικού στους χρήστες.

Το Activity History έρχεται με τρεις βασικές επιλογές στην εφαρμογή Ρυθμίσεις:

Αποθηκεύστε το ιστορικό δραστηριότητάς μου σε αυτήν τη συσκευή.
Στείλτε το ιστορικό δραστηριότητάς μου στη Microsoft.
Εμφάνιση δραστηριοτήτων για συγκεκριμένους λογαριασμούς.

Η πρώτη παρακολουθεί τις δραστηριότητες στη συσκευή, η δεύτερη τις διαβιβάζει στη Microsoft.

Όμως ακόμα και αν απενεργοποιήσετε και τις τρεις επιλογές στις Ρυθμίσεις, η δραστηριότητά σας ενδέχεται να υπάρχει στο Privacy Dashboard της Microsoft Dashboard που υπάρχει στη διεύθυνση account.microsoft.com.

Ένας χρήστης του Reddit παρατήρησε το γεγονός και δημοσίευσε μια ερώτηση για το θέμα. Η σύνδεση έγινε με έναν τοπικό λογαριασμό της Microsoft και χρησιμοποιήθηκε μόνο για το Store.

Ο χρήστης του Reddit πρόσεξε ότι ακόμη και με απενεργοποιημένο το ιστορικό δραστηριοτήτων, οι δραστηριότητές του εμφανιζόταν στον πίνακα ελέγχου απορρήτου του λογαριασμό του στη Microsoft.

Το επαλήθευσα σε μια συσκευή με Windows 10. Με το Ιστορικό δραστηριοτήτων απενεργοποιημένο στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, το Privacy Dashboard της Microsoft εξακολουθεί να εμφανίζει την δραστηριότητά μου στη συσκευή.

Μπορείτε να το εξακριβώσετε και μόνοι σας ανοίγοντας το Privacy Dashboard της Microsoft και επιλέγοντας το Ιστορικό δραστηριοτήτων όταν φορτωθεί.

___________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS