ΑρχικήinetCOVID-19: Σε λίγο καιρό θα κάνετε rapid test μέσω του smartphone σας

COVID-19: Σε λίγο καιρό θα κάνετε rapid test μέσω του smartphone σας

Τα ακριβή και rapid test για τον COVID-19 έχουν καταστεί πολύ χρήσιμα στη μάχη κατά της πανδημίας. Δυστυχώς, το να κάνετε το τεστ απαιτεί επί του παρόντος μια επίσκεψη σε μια κλινική.

Ωστόσο, η Kroger Health θέλοντας να κάνει την διαφορά ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να λάβει έγκριση από τον οργανισμό FDA για το πρώτο rapid-test για τον COVID-19 που θα γίνεται μέσω smartphone.

rapid test COVID-19

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, οι ασθενείς θα τοποθετούν στον εαυτό τους ένα ρινικό στυλεό και θα ολοκληρώνουν το γρήγορο τεστ αντιγόνου. Στη συνέχεια, οι ασθενείς θα σαρώνουν το rapid test που μόλις έκαναν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή που θα βρίσκεται στο iPhone τους και με την χρήση της τεχνολογίας AI, η εφαρμογή θα παρέχει τα αποτελέσματά του τέστ “εντός δευτερολέπτων”.

Αυτό που σκοπεύει να κάνει η εφαρμογή είναι να αφαιρέσει οποιαδήποτε αμφιβολία για τα πραγματικά αποτελέσματα του τεστ με την χρήση του AI που θα προσδιορίσει σωστά τη θέση της γραμμής αποτελεσμάτων. Στα rapid tests του COVID-19, η παρουσία και η θέση μιας γραμμής σε διαφορετικές περιοχές καθορίζει εάν ο ασθενής είναι θετικός ή αρνητικός στον ιό του COVID-19. Ορισμένοι ασθενείς ενδέχεται να παρερμηνεύουν τις γραμμές, οδηγώντας σε εσφαλμένη κατανόηση του ποιο είναι πραγματικά το αποτέλεσμα του τεστ τους.

Σύμφωνα με το νόμο, η εφαρμογή θα κοινοποιεί αυτόματα τα αποτελέσματα σε κατάλληλους οργανισμούς δημόσιας υγείας και θα συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες της HIPAA. Η ελπίδα είναι αυτό το νέο rapid test θα αυξήσει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να κάνουν το τεστ για τον COVID-19 έχοντας υψηλότερο επίπεδο ακρίβειας.

Το rapid test που θα γίνεται μέσω του smartphone δεν έχει εγκριθεί από τον οργανισμό FDA, ωστόσο, τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής έχουν υποβληθεί για έγκριση, όπως αναφέρει η Kroger Health.

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS